Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konukoğlu sanayi üretim endeksi rakamlarını değerlendirdi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, üretim gücünün bir yansıması olan sanayi üretim endeksinin artmasının memnun edici olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:15
Kaynak: İHA
Konukoğlu sanayi üretim endeksi rakamlarını değerlendirdi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun, Kasım 2017'ye ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, üretim gücünün bir yansıması olan sanayi üretim endeksinin artmasının memnun edici olduğunu söyledi. 

Konukoğlu, güçlü ekonominin, güçlü ve katma değerli sanayi üretimi ile mümkün olduğunu belirterek, “Ülke olarak katma değerli ve yüksek teknolojili ürün üretirsek dünyanın en büyük ekonomisine sahip ilk 10 ülkesi arasındaki yerimizi alırız” dedi.

“Üretimde yenilikçi anlayışa yönelerek, yeni üretim metotları geliştirmeliyiz. Bunları yaptığımız takdirde hedeflerimize daha kısa sürede ulaşırız” diyen Konukoğlu, şöyle devam etti:

Sanayi üretiminin artması olumlu bir gelişme. Rakamların ileriki dönemlerde daha da artmasını bekliyorum. Sanayi 4.0’a göre üretim modelleri geliştirmeli ona göre uygulamalar yapmalıyız. Sıradan ve klasik üretim modellerini bırakıp daha hızlı ve yüksek teknolojide üretimi artıracak çalışmaları başlatmalıyız. Türkiye ekonomisinde her zaman lider konumda olan Gaziantep bu alanda da başarılı çalışmalar yapacaktır. Yeter ki birlik ve beraberlik içerisinde, gece gündüz demeden, 7 / 24 çalışmaya, üretmeye, ihracata devam edelim.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.