Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Konut almanın tam zamanı"

Hasan Sever İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Sever, bankaların konut kredisi faizlerini düşürmesinin konut sektörünü canlandıracağını belirterek, "Konut almanın tam zamanı!" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 00:02
Kaynak: İHA
"Konut almanın tam zamanı"

Sever, bankaların konut kredisi faizlerini indirmesinin konut sektörü için çok önemli ve çok olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Kredi faizlerinin inmesi ile birlikte bir süredir durgunluk yaşayan konut sektöründe canlanma olacağını vurgulayan Sever, şunları kaydetti;

"Konut sektöründe bir süredir genel ekonomideki durgunluğa bağlı olarak bir durgunluk yaşanıyor. Bu durum, konut sektörünü derinden etkiliyordu. Merkez Bankası'nın faiz indirme kararının ardından bankaların da sürece destek vererek konut kredi faizlerini indirmesi çok olumlu bir gelişme. Diğer bankaların da faiz indirmesi ile konut sektöründe ve sektörün beslediği birçok sektörde canlanma yaşanacaktır. Tüm bu faktörleri değerlendirdiğimizde konut almanın tam zamanı diyebiliriz."

"VATANDAŞ KONUT KREDİSİ FAİZLERİNİN DÜŞMESİNİ BEKLİYORDU"

Hasan Sever, konut almayı düşünen ancak yüksek konut kredisi faizleri nedeniyle konut almaya cesaret edemeyen vatandaşlar için bir umut ışığı yandığını belirterek, "Konut alabilmek isteyenler konut kredi faizlerinin düşmesini bekliyordu. Bankalar, hem vatandaşlar hem de konut sektörü için bir umut ışığı yakmış oldu. Konut almak isteyenlerin bu fırsatı bir an önce değerlendirmelerini tavsiye ederim. Konut kredisi faizlerinin düşmesi ve vadelerin artırılması, vatandaşlara konut almak için cesaret verecektir. Birbirini tetikleyen bu faktörler, ekonomiye de katkı sağlayacaktır." şeklinde konuştu.

YENİ KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI

Ziraat Bankası ve Vakıf Bank, 500 bin liraya kadar kredilerde azami 180 ay vadede aylık faiz oranı yüzde 0.99 olarak belirledi. 500 bin lira ila 1 milyon lira arasında bulunan konut kredilerinin aylık faiz oranı da 180 ay vade için yüzde 1.19 oldu. 1 milyon lira ve üzeri tutarlarda konut kredileri için azami 180 ay vadeli faiz oranı ise yüzde 1.39 olarak belirlendi. Ayrıca, bankaların anlaşmalı olduğu konut projelerinden konut almak isteyenlere avantajlı fırsatlar sunuluyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.