Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köse seçim sonuçlarını değerlendirdi

CHP Şahinbey Belediye Adayı olan Sait Köse, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Köse, seçilen belediye başkanlığını tebrik ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2019 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:50
Kaynak: İHA
Köse seçim sonuçlarını değerlendirdi

Köse, yaptığı basın toplantısında, şunları söyledi, “37 günlük bir maratonun ardından halkımız kararını verdi ve önümüzdeki 5 yıl şehrimizi yönetecek kadroları belirledi.

Öncelikle, seçimden başarı ile çıkan ve şehrimizin 5 yılına yön verecek olan belediye başkanlarını tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.

Türkiye genelinde esen değişim rüzgarı Gaziantep'te hafif esti. Gaziantep'te 10 belediye başkanlığından ikisinde değişim yaşandı. Gaziantep'te önceki dönem belediye başkanlığı bulunmayan CHP, Araban ve Karkamış ilçelerini alarak değişime katkı sağlamış oldu.

SIKINTILI BİR SÜREÇTEN GEÇTİK

Gaziantep'te sıkıntılı bir seçim süreci yaşandığını söyleyebiliriz. İttifak gereği, Büyükşehir'de aday çıkarmayan partimiz, İyi Parti adayını destekledi. Büyükşehir'de İyi Parti'ye destek verilmesini isterken, ilçelerde İyi Parti rakibimiz oldu. Meclis üyeliğinde yine ayrı listeler yarıştı. Yine partilimize uzak olmayan bir isim Celal Doğan, DSP'den büyükşehir belediye başka adayı oldu. Açıkçası, seçmen açısından kafaları karıştıracak bir ortam oluştu.” dedi.

Köse, sözlerini şöyle sürdürdü, “Aldığımız oy oranı bahane değil. Sonuçta Sayın Tahmazoğlu, vatandaşlarımızın büyük kısmının desteği ile başkanlık koltuğuna oturdu.

Parti özelinde ise, eski il başkanı olarak şu özeleştiriyi de yapmam gerektiğini düşünüyorum;

Türkiye genelinde yaşanan değişim rüzgarını, Gaziantep'te istenilen seviyeye çıkaramamız da, Gaziantep teşkilatları olarak şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz gerekiyor. Seçimin hemen öncesinde il ve ilçe yönetimleri değişimleri, Şahinbey'de uzunca bir süre aday bulunamaması, Listelerin teslimine yakın bir sürede Şahinbey adayının geri çekilmesi, Geçici olarak listeye bir arkadaşımızın yazılması, Daha sonra Büyükşehir Belediyesi için aday adayı olan benim, Şahinbey'de başkan adayı olarak YSK'ya ismimin bildirilmesi. Bunlar seçim öncesi son derece olumsuz etkilerdi ve bize çok zaman kaybettirdi. Karşımızda belediyenin, iktidarın bütün imkanları ile yarışan bir rakibe karşı, çok zaman kaybettik. Gaziantep teşkilatı olarak, seçim öncesi kenetlenmeyi, birlik olmayı başaramadık. Bunları mutlaka parti içerisinde daha detaylı konuşacağız.” diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.