Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kurtuluş Bayramını gururla kutluyoruz

CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2018 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 01:41
Kaynak: İHA
Kurtuluş Bayramını gururla kutluyoruz

Sucu Mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Bugün 97 yıl önce bu toprakları işgal etmeye gelen işgal kuvvetlerinin tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıyla karşılaşarak gazi şehrimizi terk edişlerinin, şanlı Gaziantep savunmasının yıldönümünü, yani Gaziantep’in kurtuluş bayramını, büyük bir onur ve coşkuyla kutluyoruz.

Gaziantep savunması, Türk Milletinin kahramanlık ve fedakarlığının, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkını en anlamlı bir şekilde teşkil eden bir kurtuluş mücadelesidir. Her türlü yokluk ve zor şartlarda topraklarını işgal etmek isteyen Fransızlar’a karşı, Antepliler’in hiçbir yerden yardım ve destek almadan ve 6 bin 317 şehit verme bedeliyle, ortaya koydukları o müthiş direniş, Anadolu insanına yeniden umut olmuş ve Milli Mücadelenin zaferle sonuçlanmasında önemli rol oynamıştır. Ve bu nedenledir ki Antep daha Birinci Meclis tarafından Gazilik unvanıyla onurlandırılan tek kentimiz olarak Ulu Önder Atatürk’ün “Ben Ayıntaplılar'ın gözlerinden nasıl öpmem. Ayıntaplılar yalnız Ayıntap’ı değil Anadolu’yu da kurtardılar. Müdafaa-i Milliye’de öncü oldular.” sözlerine mazhar olmuştur.

Bizlere düşen en önemli görev aziz şehitlerimizin yadigarı Gazi şehrimizi hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitimiyle, ekonomisiyle, çevre düzenlemesi, kültür ve sanat zenginliğiyle taçlandırarak kentimizi ülkemizin ve bölgemizin incisi haline dönüştürmek olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, Şahinbey’i, Karayılan’ı, Şehitkamil’i, Özdemir Bey’i aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, dualarla yâd ediyoruz. Tüm hemşerilerimin Kurtuluş Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.