Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KURUMUNU KÂRA GEÇİRDİ

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunan eski bir kombine kanal temizleme aracının revizesini yaparak kurumunu yaklaşık 250 bin TL kâra geçirdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.1970 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 03:03
Kaynak: İHA
KURUMUNU KÂRA GEÇİRDİ

GASKİ Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Makine İkmal ve Araçlar Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve kullanılmayan eski bir kombine kanal temizleme aracını yedek parçalarla yürüyen aksamlarının bakım ve onarımını gerçekleştirerek kullanılır hale getirdi. Aracın kaporta ve şasisindeki yıpranmaları ile üst yapıdaki muhtelif arızaların tamiratını yapan GASKİ, bu tamirat ile özel bir firmada yaklaşık 350 bin TL’ye mal olacak yapımı 97 bin TL’ye mal ederek ortalama 253 bin TL’nin kurumunun kasasında kalmasını sağladı.

Bu revize işleminin dışarıda yapım maliyetinin yüksek olmasından dolayı aldıkları bir karar ile kendi atölyelerinde yaptıklarını ifade eden GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, bu rakamın önemli olduğunu belirtti.

Araçta kaporta, döşeme, şasi onarımı ve parçaların atölyede boyama işlemleri yapıldığını belirten Sönmezler, “Arkadaşlarımız kendi atölyemizde aracımızın şanzımandaki ve yürüyen aksanlardaki onarım işlerini yaptılar. Sürekli arıza çıkaran hidrolik, pnömatik ve elektrik tesisatı komple yenilendi. Tamburlu bom sistemi komple çıkarılıp teleskopik yeni bom sistemi entegre edildi” diye konuştu.

Aracın revize işlemine Mart 2019’da başlayıp Mayıs 2019’a kadar yaklaşık 2 ay kadar bir sürede gerçekleştirildiğini vurgulayan Sönmezler, “Eğer biz bu aracı özel firmalardan birine yaptırılmış olsaydık yaklaşık 300.000-350.000 TL bir maliyeti olacaktı. Böyle bir aracın sıfır fiyatı ise yaklaşık 1.800.000 TL olacağı bilgisine ulaştık” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.