Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lise öğrencileri Zorro Müzikalini İngilizce sahneledi

Gaziantep'te özel bir lise ve ortaokul öğrencileri tarafından Zorro Müzikali İngilizce sahnelendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2017 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 02:51
Kaynak: İHA
Lise öğrencileri Zorro Müzikalini İngilizce sahneledi

69 lise ve ortaokul öğrencisinin rol aldığı müzikalde, öğretmen ve okul idarecilerinden oluşan toplam 19 kişilik teknik ekip de görev yaptı. Yoğun ilgi gören müzikal, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Gaziantep Kolej vakfı Özel Okullarının geleneksel hale getirdiği ve her yıl sahnelediği Türkçe ve İngilizce oyunlar ve müzikaller kategorisinde bu yıl Zorro Müzikalini dev bir kadro sahneledi. GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde sahnelenen müzikalde, rol alan öğrenciler davetliler tarafından hayranlıkla alkışlandı. Salonu dolduranların hayranlıkla izlediği müzikalin bitiminde ise öğrenciler Türk bayraklarıyla görsel şov yaptı. Müzikali, Gaziantep Ticaret İl Müdürü Bilal Yazıcı, Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, Mütevelli Kurulu Üyeleri Avukat Aysel Tokatlı, Gamze Aşnük, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan, Liseler Müdürü İsmet Tiryaki, Ortaokul Müdürü Nadir Gürsel, İlkokul Müdürü Mustafa Şenel, Anaokulu Müdürü Gökçen Bulut ile çok sayıda davetli izledi.

İKİSİ ORTAOKUL, TOPLAM 69 ÖĞRENCİ ROL ALDI

Ünlü Zorro Müzikalinde GKV Özel Liselerinden 67, GKV Özel Ortaokulundan iki olmak üzere toplam 69 öğrencinin rol aldı. Müzikalin öncesi açılış konuşmasını gerçekleştiren GKV Özel Liseleri Müdürü İsmet Tiryaki uzun ve yorucu çalışmaların sonucu sahneye hazırlanan müzikalin bütün aşamalarında gerek öğrencilerin gerekse öğretmen ve idarecilerin önemli roller üstlendiğini ifade etti. Tiryaki, müzikalin hazırlanmasına emeği geçenleri ve başarılı performans sergileyen öğrencileri kutladı.

DEV BİR TEKNİK KADRO VE OYUNCU EKİBİ ROL ALDI

Müzikalin yönetmenliğini yapan GKV Özel Liseleri İngilizce öğretmeni Hakan Alnıaçık’ta uzun süren çalışmaların ardında müzikalinin sahnelenmesinin kendileri için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. GKV Özel Liseleri ve ortaokulu öğrencilerinin rol aldığı müzikalde, 1919 yılında Johnston Mc Culley tarafından oluşturulan, birçok kitapta,filmde ve televizyon dizisine konu olan hikayede ezilen ve fakir halkının yardımına koşan, işgalci İspanyol askerleriyle geceleri kılık değiştirip savaşan maskeli kahraman Zorro’nun tutuklanmasıyla başlar. Eşi öldürülüp kızı kaçırılan Zorro’nun yıllar sonra hapisten kaçması ve intikamını alması için bir sokak serserisi olan Alejandro’yu eğitme çabalarıyla devam eder. İyilerin ve kötülerin savaşında aynı zamanda büyük bir aşk yaşanıyor. İntikam, bağımsızlık mücadelesi, aşk ve savaş ile geçen Zorro’nun hikayesinde özgürlük sevdası kötüleri yenmeyi başarma tutkusu anlatıldı.

OYUNCU KADROSUNUN TAMAMI ÖĞRENCİ

GKV’lilerin sahnelediği Zorro müzikalinde toplam 69 öğrenci rol aldı. Okul öğrencileri öğrenciler Eren Ekrem Sevinçer, Begüm Güngör, Alp Kervancıoğlu, Erkan Yıldırım, Baran Aytekin, İlker Ersan, Beste Kanevetçi, Mustafa Filik, İlkay Saka, Sude Balat, Anıl Ülger, Eylül Bektaş, Dicle Demirci, Serra Uygur, Cesur Söylemez, Berke Karadayı, Mehmet Sami Kethuda, Erce Aybey, M. Ünal Ercan, Suat Savrun, Melike Ünal, Rabia İrem Durmuş, Sevilay Kılıç, A. Kadir Kantar, Turhan Torunoğlu, Orhan Söylemez, Özge Aksoy, Yusuf Uğur, Ahmet Kıratlı, Ela Temur, Murat Günindi, Zeynel Şireci, Ece Atakan, Eylül Destan Kış, Emre Abdulkadiroğlu, Alptekin Boran, Ezgi Portakal, İpek Karabiber, Gülin Buzul, Fayat Bay, Zehra Bulguroğlu, Sevilay Işık, Nisan Tatar, Şevval Çelikaslan, Hilmican Erkol, Müslüm Kaya, M. Emre Erceylan, Kaan Alnıaçık, Mahmut Can Evyapan, Melih Karalar, Sena Nil Eltemur, Hüseyin İlbay, Bilge Balsu, Beyza Albay, Coşkun Algın, Abuzer Çağlar, Babür Sayın, Fadıl Bulut, Kerem Köçe, Yaren Kaya, Mert Bulut, Eray Akıncı, Ata Erel Gürel, Gökçe Özdemir, Bertan Günay, Utku Güç, Dilara Petek, Batın Korkmaz ve Ayberk Nalbantoğlu görevleni başarıyla yerine getirdi.

TEKNİK KADRO

Yönetmenliğini GKV Özel Okulları öğretmenlerinden Hakan Alnıaçık’ın yaptığı müzikalde yönetmen yardımcılığını Bilge Didem Korkmaz yaptı. Diğer yardımcılıkları ise Berkay Tahtacı, Özlem Emirmahmutoğlu, Zeynep Kırtan, Ömer Cengiz, İrem Güzel, Ali Dirgen(İlkokul Müdür Yardımcısı) ve Ahmad Abusaed üstlendi. Müzikalin dans eğitimenleri Oscar Kadirbyek, Victor Sanguinez ve Alone Şen yaparken dekorlar Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş, Ahmet Öz ve Kamil Altındiş oldu. Teknik servis ekibinde ise Erhan Çağlı, Muhammet Ali Erdemir, Mustafa Özbal ve Mehmet Keçe görev aldı.

Büyük ilgi gören müzikalin sonunda GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, Genel Müdür Yardımcısı Can Hoşcan ile Liseler Müdürü İsmet Tiryaki oyuncuları kutlayarak günün anısına birer çiçek verdi. Oyuncuları ayakta alkışlayan izleyiciler sahne alan öğrencilerle adeta fotoğraf çektirme yarışına girdi. Müzik, dekor, kostüm ve danslarıyla büyük ilgi gören Zorro Müzikalinin önümüzdeki dönemlerde farklı illerde de sahnelenmesi yönünde talepler geldiği ifade edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.