Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“#LütfenEvdeKalTürkiye”

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, vatandaşları yeni bir Kovit-19 salgını noktasında uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2020 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:09
Kaynak: İHA
“#LütfenEvdeKalTürkiye”

“Yaz mevsiminin yaşandığı Güney Yarımküre’de de etkisi hissedilen korona virüs diğer gribal virüslerle karıştırılmamalıdır” diyen Yılmazkaya, Bu süreçte evde kalarak sosyal izolasyon ve hijyen kurallarına uyarak kendimizi virüsten uzak tutabiliriz” dedi.

Korona virüse yakalanan hasta sayısındaki düşüşleri değerlendiren Yılmazkaya, “Ülke olarak yaklaşık 2 aydır zor bir süreçten geçiyoruz. Korona virüs ortaya çıktığı ilk günden beri kişisel hijyen kurallarına uyulmasının, sosyal izolasyonun ve evde kalmanın önemini vurguluyoruz. Alınan sokağa çıkma yasağı kararları ile virüsün yayılması kontrol altına alınsa da, havaların ısınması ile birlikte rehavete kapılmamalıyız” dedi.

Korona salgınıyla ilgili önemli uyarılarda bulunan Yılmazkaya koyla ilgili yaptığı açıklamada şu ayrıntılara yer verdi;

“Umutlanarak sokağa çıkmak yeni bir salgın dalgasına neden olabilir. Evde oturmak birçoğumuz için zor olsa da hem bireysel hem de toplum sağlığını korumak açısından büyük önem taşıyor. Her ne kadar havaların ısınması ile virüsün etkisinin azalacağına yönelik bir inanış yaygın olsa da bu veriyi doğrulayan herhangi bilimsel bir kaynak yok. Yaz mevsiminin yaşandığı Güney Yarımküre’de de etkisi hissedilen bu virüs diğer gribal virüslerle karıştırılmamalıdır. Havaların ısınması ile parklara, bahçelere, açık havada satış yapan marketlere bir akın söz konusu. Alınan tüm tedbirlere harfiyen uyarak, ciddiyet ve özenle sürdürmek zorundayız. Bu şekilde devam edersek esas başarıya o zaman ulaşabiliriz. 1-2 ay içerisinde de virüsü kontrol altına alma ihtimalimiz olabilir.

Halkımızın talebi bir an önce bitmesi yönünde ancak maalesef dünyanın yabancı olduğu bir virüs bu. Tedavi yöntemleri ve aşısı henüz bulunmuş değil. Bunlar da uzun zaman gerektiren çalışmalar sonucu ortaya çıkacaktır. En azından tedaviye yönelik yeni gelişmelerin olduğuna yönelik haberlerin ardından sokağa çıkmalıyız. Bu süreçte ancak evde kalarak kendimizi virüsten uzak tutabiliriz. Vatandaşlarımızın sosyal mesafe kurallarına uyarak alışveriş yapmaları ve temel gereksinimlerini karşılamak için evlerinin yakınlarında bulunan marketlere gitmeleri virüsün farklı ortamlara taşınmasını engelleyebilir.

Bütün dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinden mutlak başarıya ulaşmak için sadece Türkiye’de değil bütün ülkelerin bu süreci kontrol altına alarak sıfır noktasına ulaşması gerek.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.