Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malezyalı öğrenciler HKÜ’ye geldi

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ve Pahang Üniversitesi arasında yapılan iş birliği ile Malezya’dan altı inşaat mühendisliği bölümü öğrencisi, öğrenci değişim programı ile HKÜ’ye geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 22:37
Kaynak: İHA
Malezyalı öğrenciler HKÜ’ye geldi

YABANCI ÖĞRENCİLERİN İLETİŞİMİ KOLAYLAŞACAK

Öğrenci değişim programı kapsamında yapılan anlaşma ile HKÜ ve Malezya’nın Pahang Üniversitesi arasında stratejik iş birliği yapıldı. Bu anlaşma ile Pahang Üniversitesinden altı inşaat mühendisliği bölümü öğrencisi bir dönem boyunca HKÜ’de eğitim-öğretimini yapmak için Gaziantep’e geldi. İki üniversite arasında; ortak proje üretmek, akademik ve öğrenci değişim programı, ortak konferans ve yaz eğitimleri düzenlenmesinin planlandığı anlaşmayla kurumlar arası ilişkileri güçlendirecek çalışmalar düzenlenmesi planlandı. İlk defa Hasan Kalyoncu Üniversitesine Malezya’dan öğrencilerin geldiğini ve yabancı öğrencileri ağırlamaktan dolayı memnuniyetini ifade eden HKÜ Mühendislik Fakültesi Arş. Gör. Mehmet Sakin, inşaat mühendisliği bölümünün eğitim dilinin ingilizce olmasının yabancı öğrencilerin üniversiteye adaptasyonunu ve iletişimini kolaylaştıracağını söyledi.

“İLK İZLENİMLERİ, FARKLI BİR KÜLTÜRÜ TANIMANIN MUTLULUĞU OLDU”

Malezyalı öğrencilerin farklı bir kültürü tanımanın mutluluğu içinde olduğunu da belirten Mehmet Sakin: “Yıl içerisinde inşaat mühendisliği bölümleri akademisyenlerinin katıldığı “Dijital Dönüşüm Zirvesini” İstanbul’da gerçekleştirdik. Bu kapsamda sektörün önde gelen kişileri etkinliğimizde yer aldı. Etkinlik çerçevesinde Pahang Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisiyle güçlü ilişkiler kurarak Malezya’dan altı yabancı öğrenci üniversitemize geldi. Öğrenciler üniversitemize ilk geldiği gün itibariyle, ilk izlenimleri farklı bir kültürü tanımanın mutluluğu oldu. Gaziantep yemeklerini de çok sevdiğini belirten yabancı öğrencilerimiz, burada olmanın mutluluğunu bizimle paylaştılar. Biz de Pahang üniversitesinden altı mühendislik bölümü öğrencisini üniversite olarak misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Daha farklı ülkelerin üniversiteleriyle de anlaşmalar yaparak HKÜ’ye yabancı öğrencilerin gelmesini sağlayacağız. Uluslararası anlamda akademik ve öğrenci değişim programları yapmayı planlıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.