Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MEDİCAL PARK GAZİANTEP’E BEŞİ BİR YERDE TESCİL

Gaziantep’te referans hastane konumda olan Gaziantep Medicalpark Hastanesi aldığı Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS) belgesine, İSO 10002, 14001, 50001, 9001 belgelerini de ekleyerek sağlıktaki kalitesini bir kez daha tescilledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2020 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 04:42
Kaynak: İHA
MEDİCAL PARK GAZİANTEP’E BEŞİ BİR YERDE TESCİL

SAS ve İSO 10002, 14001, 50001, 9001 belgelerini alarak beşi bir yerde kalitesini tescilleyen Medicalpark Gaziantep Hastanesinin Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba, “Sırada üniversite hastanesi olmak var” dedi.

İSO 10002, 14001, 50001, 9001 VE SAS BİZİM ALIN TERİMİZDİR

Sağlıkta Akreditasyon Standartları (SAS) belgesi ve İSO 10002, 14001, 50001, 9001 alan, Gaziantep’in ve bölgenin tek, Türkiye’nin ise ikinci özel hastanesi olmanın gururunu yaşayan Kubba, cesaret ve kalitenin altını çizdi. Kubba, şunları söyledi: “SAS belgesi bizim açımızda önemli bir konu. Kalite standartları açısından dünyada JCI vardır. Türkiye’de yeni bir sistem kuruldu. Burada Sağlık Bakanlığı bir enstitü kurdu ve dediler ki üst sınıf hastanelere SAS belgesini verelim . Yeterli hekim kalitesi, alt yapı, teknoloji, insan alt yapısı bunlar çok önemli faktörler. Maliyetli bir iş. Bu işin fiziki yapı anlamında sunulan şartları mevcut. Aynı zamanda İSO 10002, 14001, 50001, 9001 belgelerimiz de bizim kalitemizi ortaya koyduğumuzun belgesidir. İSO 1002, hastanemizde her zaman birinci önceliğimiz olan Müşteri Memnuniyetini, İso 14001 ve İso 50001, doğa dostu olmaya çalıştığımız Çevre Yönetim Sistemlerini ve Enerji Yönetim Sistemlerini ve İso 9001 ile de Güneydoğu’da kaliteli sağlık hizmeti verdiğimizi daha önce de kanıtladığımız gibi Kalite Yönetim Sistemlerini prosedür ve talimatlarla çok başarılı yönettiğimiz için hak ettiğimiz belgelerimizdir.

“YURT DIŞINDAN YOĞUN HASTA GELİYOR”

Gaziantep’te öncü hastane olmalarının yanı sıra Avrupa’da yaşayan gurbetçilerden ve Ortadoğulu hastalardan da yoğun talep gördüklerini belirten Gaziantep Medicalpark Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba sağlık turizmini daha iyi noktalara getireceklerini söyledi. Kubba, “Biz geçmişteki tecrübemize dayanarak Libya’dan Gaziantep’e özel uçakla hastaları getirip buradaki otellerde konaklama imkanı sunarak hastanemizde de tedavilerini uygulayıp ülkelerine geri gönderdik. Bu süreç yaklaşık 4 ay sürdü. Almanya’da, Belçika’da yaşayan gurbetçilerimiz hastanemizde tedavi olmaya geliyorlar. Bizim genel olarak Ortadoğu’dan gelen çok büyük bir hasta potansiyelimiz var. Ortadoğu’da hastanemizi çok iyi tanıyorlar. Eğer böyle giderse sağlık turizmini daha iyi yerlere getirerek hem Gaziantep hem de hastane olarak payımızı almış olacağız. Marka bir hastane olmamız sebebiyle dış ülkelere açık bir hastaneyiz. Çevre illerden özellikle de Doğu illerinde çok fazla hastamız geliyor.” dedi.

TÜM BRANŞLARIMIZ ÖZELLİKLİDİR

Tescilli kalitesi ile dikkatleri üzerinde toplayan Medicalpark Hastanesi Genel Koordinatörü Kubba, “Bizim tüm branşlarımız özellikli. Çünkü burası komplike özel bir hastane. Açtığımız günden bu güne kalp cerrahisi, kardiyoloji, beyin cerrahisi, genel cerrahi, onkoloji, romatoloji, endokrin, çocuk bölümlerinde çocuk hematoloji, çocuk endokrin ve daha sayamadığım tüm branşlarımız hepsi çok özellikli branşlarımız. Bu işin başında tabi ki akademik alanında başarılı hocalarımız var. Onlarında gayreti ile Gaziantep’te referans konumdayız. Bütün branşlarımız özelliklidir. Aynı zamanda gelecek planlarımız içerisinde yer alan branşlarımız Çocuk Kardiyolojisi ve Çoçuk Gastroenteroloji olacak. ” şeklinde konuştu.

HEDEF ÜNİVERSİTE HASTANESİ OLMAK

13 yıl boyunca Gaziantep Medicalpark Hastanesi’ni tepede tutmak için çok uğraş verdiklerini dile getiren Hayrullah Kubba hedefini de söyledi. Kubba, “Hedefleri olan bir insanım. Burayı açtığımız günden bu güne tüm branşların olması ile ilgili 13 yılda çok uğraşlar verdik ve bu uğraşı vermeye devam diyoruz. Buradaki tek hedefim en kaliteli en gözde hekimlerle beraber kaliteli hastaneye ulaşmak. Buna ulaştık, belgeyle de taçlandırdık. Burayı üniversite hastanesi konumuna getirerek hedeflerimi tamamlamış olacağım.”

TEKNOLOJİK YATIRIMLARIMIZ BÖLGEDE TEK!

Bölgemizde onkolojik cihazlar konusunda maalesef büyük eksiklikler var. Hastalarımızı bu konuda istemeyerek şehir dışındaki merkezlere yönledirmek durumunda kalıyorduk. Bu eksikliğin farkında olarak Radyasyon Onkolojisi Birimimize Varian True Beam cihazı getiriyoruz. Son yıllarda gerek ülkemizde gerekse dünyada onkoloji tedavisinde tüm radyoterapi tekniklerini bir arada ve üst düzeyde kullanabilen bu cihaz sayesinde kanser hastaları hem hızlı, hem de komşu doku ve organları zarar görmeden yüksek doz ışınlar sayesinde tedavi edilebiliyor. Aynı zamanda yine özel hastaneler bünyesinde olmayan PET CT ve Brakiterapi (Jinekolojik Onkoloji) cihazımızı da bünyemizde kısa zamanda hizmet verecektir.’’

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.