Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Medical Park’tan parkinson semineri

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Parkinson Günü dolayısıyla Nöroloji Bölümü Uzm. Dr. Hakan Bozkurt hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmek sunum düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2018 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 22:16
Kaynak: İHA
Medical Park’tan parkinson semineri

Medical Park Gaziantep Hastanesi ,Nöroloji Bölümü Uzm. Dr. Hakan Bozkurt, Parkinson hastalığının beyinde 'dopamin' adını verdiğimiz maddenin eksikliği ile ortaya çıkan, kronik nörolojik bir hastalık olduğunu yaşın ilerlemesiyle beyinde dopamin salgılayan hücrelerin azalması veya hasara uğramasıyla ortaya çıkan hastalık, hareket bozukluklarına ve istem dışı hareketlere yol açtığını belirtti. Parkinsonda ileri tedavi yöntemlerini ele alan Uzm. Dr. Hakan Bozkurt hastalarına tanının ve tedavinin doğru konulduğu takdirde hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak mümkün olabileceğini söyledi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Meliha Hafız Parkinson hastalığında yapılması gereken egzersizlerden bahsetti. Doğru hareketler ile Parkinson hastalarının hareket kısıtlamaların düzelebileceğini ifade etti. İç hastalıkları Bölümü Uzm. Dr. Muhammed Sait Dağ Parkinson hastalığında kabızlık sorunun yaşanabileceğinden ve hastaların düzenli sağlık kontrollerini yaptırmalarından bahsetti. Parkinsonda beslenmenin de önemini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Leyla Kandemir hastaların sağlıklı beslenmesinin gerektiğini sağlıklı beslenmenin yaşam kalitesini arttıracağını belirtti.

Medical Park Gaziantep Hastanesinde gerçekleşen hasta bilgilendirme toplantısı oldukça yoğun ilgi gördü. Parkinson hastalarının ilgiyle dinlediği toplantı karşılıklı soru cevaplar eşliğinde devam etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.