Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meral Akşener, Gazianteplilere mesaj gönderdi

Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gaziantep’te gerçekleştireceği miting öncesi Gazianteplilere mesaj gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2018 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 07:39
Kaynak: İHA
Meral Akşener, Gazianteplilere mesaj gönderdi

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük kenti olan Gaziantep’in Kurtuluş Savaşında gösterdiği büyük mücadelenin tarihe altın harflerle yazıldığını aktaran Akşener, “İngiliz ve Fransızlara karşı kendi imkanlarıyla aylarca direnerek Gazi unvanını alan Gaziantep’e ve Milli Mücadele ruhunu hiç kaybetmemiş hemşerilerime selamlarımı gönderiyorum. Anasının peçesini indirmek isteyen Fransızlara izin vermediği için şehit edilip ismi ilçemize verilen 14 yaşındaki Şehit Kamil’i, direnişçileriyle Fransızları Antep’ten kovan ve yine ismi ilçemize verilen şehit Şahin Bey’i, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da bir kez daha saygı ve minnetle anıyorum” dedi.

SURİYELİ GÖÇMEN SORUNU ÇÖZÜLECEK

Tarihi ve kültürel yapısı, tarım ve hayvancılığa katkısı, dünyaya adını duyurmuş mutfağı ve halılarıyla Türk Kültürünü en iyi yaşatan illerden biri olan Gaziantep’in son yıllarda yaşadığı sıkıntılardan bahsederek İYİ Parti’nin getireceği çözümlerden bahseden Akşener, “Suriye’de yaşanan savaştan dolayı ülkemize yapılan büyük göçün, Gaziantep’te sosyal ekonomik anlamda büyük sorunlara neden olduğunu biliyorum. Biz her zaman mağdurun yanında olan bir milletiz. Sizler de Gaziantep’te sayıları milyona ulaşan Suriyeli kardeşlerimize kucak açtınız. Ama onların da vatanlarını özlediğini biliyoruz. Sizlere söz veriyorum, İYİ Parti iktidarıyla daha barışçıl ve kararlı bir dış politika izleyerek bir yıl sonra biz Suriyeli kardeşlerimize misafir olacağız. Bir dahaki Ramazan ayında onlarla birlikte Suriye’de orucumuzu açacağız.”

GAZİANTEPLİ ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜ GÜLECEK

Toprakları her türlü tarım ürününü yetiştirmeye müsait ve bir zamanlar Türkiye’nin en büyük hayvan pazarına sahip olan Gaziantep’te tarımı da hayvancılığı da bitirdiklerini belirten Akşener, “Antep fıstığı, üzüm, zeytin, buğday üreten Gaziantepli çiftçilerimiz artık üretmiyor. İktidarın yanlış politikaları yüzünden tarımda kendi kendine yeten ülkemizi ithalata mahkum ettiler. Biz İYİ Parti olarak çiftçilerimize söz verdik. Borçları sıfırlayıp, mazot ve gübre gibi maliyet yüklerini ortadan kaldıracağız. Mahsulümüz yeniden değerlenecek, Türkiye yeniden tarım ülkesi olacak. Gaziantepli çiftçimizin yüzü gülecek. Buğday ambarı olan ülkemizde samanı bile yurtdışından alan iktidara çiftçilerimizin sandıkta cevap vereceğine inanıyorum. İYİ Parti iktidarının tarım ve hayvancılık kalkınma hareketiyle verilecek teşvikler, Gaziantep’i yeniden tarımla ve hayvancılıkla buluşturacak.”

BAKLAVA YEMEYE GELECEĞİM

Kilosu 60 TL olan fıstığın dört günde 150 TL’ye ulaşarak adını tescillediği baklavasıyla duyuran Gaziantep’te baklava yapılamaz duruma gelindiğini aktaran Akşener, “Dolar almış başını gidiyor, fıstıktaki artış sürüyor, Gaziantepli esnaflarımız baklava yapmayı bırakmış ama hükümet hiçbir şey yapmıyor. Öyle bir aymazlık içindeler ki ismini şehrimizden alan Antep fıstığını ithal etmekten bile bahsediyorlar. Ekonomik sıkıntıda olan esnaflarımızı, vatandaşlarımızı, iş adamlarımızı, işçimizi, memurumuzu rahatlatmak varken gerekli önlemleri seçimden sonra alacağını söyleyen iktidar, aba altından sopa göstermeye çalışsa da Gaziantepli hemşerilerimin ekonomik tehditlere boyun eğmeyeceğinden de hiç şüphem yok. İktidara gelir gelmez OHAL’i kaldırarak ekonomik krizden çıkmak için ilk adımı atacağız. Ülkemizdeki değişimi ilk yüz içinde gerçekleştiğinde Gaziantepli hemşerilerimle beraber baklava yemek için yeniden geleceğim.”

GAZİANTEP’TE SANAYİ ÇEŞİTLENECEK

Gaziantep’in Türkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesine sahip illerinden biri olmasına rağmen yıllardır iplik, halı ve plastikten başka sektöre imkan tanınmadığını da ifade eden Akşener, “İşsizliği bitirmemizin yolu üretmekten ve yatırımlardan geçer. İYİ Parti olarak her ilin potansiyelini dikkate alarak sanayii çeşitlendireceğiz. Gaziantep’te kadro vaadiyle haklarından feragat eden ve mağdur olan 11 bin taşeron işçimizi biliyorum. Özlük haklarından vazgeçen ve yalnızca bin 500’ü kadroya alınan işçilerimize sesleniyorum. İYİ Parti iktidarıyla taşeron işçi diye bir ayrım kalmayacak” dedi. Dükkanlarına kilit vuran oto sanayi sitesine de değinen Akşener, “Oto sanayi sitesinde dükkanların bir bir kapanarak gençlerin işsiz kaldığından haberim var. Gaziantepli hemşerilerim hiç merak etmesin, İYİ Parti iktidarında herkesin işi aşı olacak. Üniversite mezunu işsiz gençlerimize iş bulana kadar maaş bağlayacağız.”

TURİZM, EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Roma İmparatorluğu’ndan, Osmanlı Devleti’ne kadar binlerce yıl çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış Gaziantep’in turizm alanında yeterince değerlendirilmediğini de sözlerine ekleyen Akşener, “Her ilimiz tarih ve kültürel açıdan çok zengin. Gaziantep’te İpek Yolu sayesinde tarih boyunca onlarca medeniyeti bağrında taşımıştır. Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Müzesi, 500 yıllık geçmişiyle bakırcılar çarşısı, Antep Kalesi ve doğal güzellikleriyle Gaziantep’te iller için hazırladığımız turizm kalkınma hareketinin içinde olacak. Hem yurtiçinden hem yurtdışından gelecek turistler Gaziantep’in ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.