Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİMİZ TÜRKİYE'YE MODEL OLDU"

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2018 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:09
Kaynak: İHA
"MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİMİZ TÜRKİYE'YE MODEL OLDU"

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı Mültecilerle ilgili Özel Programlar Daire Başkanı Sylvia Morgenroth ve Mültecilerle ilgili Programlar Türkiye Masası Başkanı Konrad Sternisko ve beraberindeki heyet Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi'ne (GSO-MEM) ziyarette bulundu. GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akınal ile bir araya gelen heyet çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Alman Kalkınma Bakanlığı heyetine GSO-MEM'in kuruluş süreci ve hayata geçirdikleri projeleri anlatan Cevdet Akınal, "Burayı kurarken bu kadar kısa sürede bu denli büyüyeceğini biz bile hayal etmiyorduk. Mesleki eğitim merkezimiz şu anda Türkiye'ye model oldu. Bizi ziyaret eden heyetler burayı model alıyor ve kendileri de böyle bir merkez yapmak için bizden destek istiyorlar" dedi.

GSO-MEM'in sunduğu imkanlarla hem sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyacını karşıladığını hem de meslek ve iş sahibi yaptığını belirten Akınal, "Organize sanayi bölgemizde binin üzerinde firma bulunuyor. Nitelikli elemana her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Sektör temsilcilerimizle yaptığımız toplantılar neticesinde onların taleplerine göre verilecek eğitimlere karar veriyoruz. Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile de bu çerçevede projeler geliştirdik. GIZ işbirliğinde yaptığımız projelerde 1800 kişiye eğitim verdik. Türk vatandaşları ve Suriyelilere hem mesleki eğitim veriyor hem de iş sahibi yapıyoruz" diye konuştu.

Yapılan görüşmenin ardından GSO-MEM Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Akınal ve GSO-MEM Müdürü Yusuf İymen Alman Kalkınma Bakanlığı heyetine mesleki eğitim merkezini gezdirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.