Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Millet İttifakı Gaziantep İl Başkanları ortak basın açıklaması yayınladı

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2023 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:24
Kaynak: İHA
Millet İttifakı Gaziantep İl Başkanları ortak basın açıklaması yayınladı

CHP İl Başkanı Neşet Uçar, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk, Deva Partisi İl Başkan vekili Ali Karakan, DP Parti İl Başkanı Cahit Albayram ve Gelecek Partisi İl Başkanı Orhan Kuyucu seçim sonuçlarının ardından ortak bir basın açıklaması yayınladı. 

Basın açıklamasında şunlar söylendi, “14 Mayıs 2023 seçimlerine devletin tüm imkanlarının AKP’ye seferber edildiği, Gaziantep Belediyelerinin sosyal yardımlarının AKP’li adaylar eliyle milletimize dağıtıldığı, Devletin valisinin AKP li adaylar ile seçim çalışmalarına katıldığı, billboardlarda boy gösterdiği, kurumların il müdürlerinin akp ilçe başkanlarının seçim çalışmalarına, miting meydanlarında, televizyonlarda milletimizin tehdit edildiği bir ortamda tamamladık.

Gaziantep’in tek miting alanı ve sembolü olan demokrasi meydanının yasaklandığı, pankart ve afişlerimizin belediye personelleri tarafından kaldırıldığı stant çalışmaları sırasında gençlerimizin ve kadınlarımızın saldırılara uğradığı bir seçim ortamı yaşadık.

Kampanya süreci boyunca milletvekili adaylarımız ve örgütlerimiz Gaziantep’in her mahallesinde vatandaşlarımızla buluştu. Şehrimizin ve ülkemizin sorunlarını ve projelerimizi anlattı.

Gençlerimiz gece gündüz ayırt etmeksizin, canla başla çalışmalar yürüttü. 13. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk defa oy kullanacak seçmenlere hitaben yazdığı mektubu kapı kapı dolaşarak dağıttı.

Toplumumuzun temel taşı olan ailelerimizi ayakta tutan kadınlarımızla ev ziyaretlerinde bir araya gelerek başta Aile destekleri sigortası olmak üzere tüm sosyal politikalarımızı anlattık.

14 mayıs günü Gaziantep’in 4060 sandığında görev yapan sandık kurulu üyesi, okul bilişim sorumlusu ve müşahit arkadaşlarımız sabah 06.30 da görevlerinin başında hazır oldular. Örgütlerimiz Gaziantep’te oy kullanılan her okulda sandıklarımıza sonuna kadar sahip çıkarak tüm ıslak imzalı tutanakları aldı. İlk defa bu seçimlerde Gaziantep’in her okulunda bir hukuk sorumlusu avukat arkadaşımız sandık kurulu üyelerimiz ile birlikte görev başındaydı.

Ortada ne kazanılmış ne de kaybedilmiş bir seçim vardır. 20 yıldır iktidarda olan ve tüm kamu imkanlarını hukuka aykırı bir şekilde sonuna kadar kullanıp seçimin 2. tura kalmasına sevinen bir Cumhur ittifakı, ikinci turunda seçimi büyük bir zaferle kazanacağına inanan Millet ittifakı vardır.

Millet ittifakı il başkanları olarak bizler 28 Mayıs günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ilk günkü inançla bir arada çalışmalarımıza devam ediyoruz. Buradan tüm Gazianteplilere sesleniyoruz; önce 600.000 Suriyeli mülteciyi Gazi şehrimize getirenleri, sonra mültecileri geri ülkelerine geri göndereceğiz.

Gaffar Okkan ve Sinan Ateş’in katillerini Gazi meclise sokan, TERÖRİST BAŞI Abdullah Öcalan’ın KARDEŞİNİ TRT’ye çıkaran, Habur’da çadır mahkemeleri kurduranların hesabını HALKIMIZLA BİRLİKTE SORACAĞIZ. Buradan bir kez daha yineliyoruz ki terörün her türlüsünü de lanetlediğimizi buradan bütün kamuoyuna saygıyla duyurduğumuzu bildiririz.

28 Mayıs’a kadar tüm Millet İttifakı bileşenleri olarak bizler Gaziantep’in her mahallesinde yurttaşlarımızla bir arada olmaya devam edecek bu seçimi halkımızla birlikte kazanacağız” denildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.