Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletçe kenetlenmeliyiz

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2023 14:23
Kaynak: İHA
Milletçe kenetlenmeliyiz

Gaziantep'te 54 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını kınayan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu Türkiye'nin çok önemli bir süreçten geçtiğini ve milletçe sağduyulu olarak birlikteliğin korunması gerektiğini vurgulayarak terörün en önemli panzehirinin birlik ve beraberlik olduğunu ifade ederek vatandaşlara sağ duyu çağrısı yaptı.

 

Türkiye'nin bulunduğu bölgede son yıllarda önemli sorunlar yaşandığını, sınır komşularındaki sıkıntıların Türkiye'yi de bir çok yönden etkilediğini ifade eden Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu bölgede oynanan oyunların büyük olduğunu, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik saldırıların arttığını ifade ederek "Gaziantep'te yaşanan ve hepimizi derinden etkileyen, yüreklerimizde büyük acılar oluşturan 54 vatandaşımızın şehit olduğu terör saldırısı ve benzeri saldırıların temel amacı Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne yöneliktir, vatan topraklarımıza yöneliktir. 15 Temmuz gecesi FETÖ Silahlı Terör Örğütünün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin devamı niteliğindeki bu tür saldırılar karşısında milletçe kenetlenmek, sağ duyulu olmak ve birlik ve beraberliğimizi korumak zorundayız. Terörün panzehiri milli birlik ve beraberliğimizdir. Biz kenetlendikçe, biz saflarımızı sıklaştırdıkça terör yolu ile başarılmak istenen hiçbir şey başarıya ulaşamayacaktır. Gaziantep Türkiye'nin ve dünyanın göz bebeğidir. Sanayi alanında gerçekleştirdiği mucizeyi ihracatıyla taçlandırmakta, sağladığı istihdamla yüzbinlerce insana aş ve iş kapısı olmaya devam etmektedir. Elbette yaşadığımız bu olaylar hepimizi üzmekte, bizleri derinden etkilemektedir. Terörün en büyük amacı toplamsal barışı ve huzuru bozmak, insanlar arasında korku ve panik oluşturmaktır. Bizlere düşen ise kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi bozmadan bir birimize sahip çıkmak, kentimize, ülkemize, milletimize ve vatanımıza sahip çıkmaktır. Gaziantep teröre geçit vermeyecek, boyun eğmeyecek birlik ve beraberliğini, kardeşliğini korumayı sürdürecektir. Gaziantep sanayisiyle ekonomisiyle ülke kalkınmasına destek vermeyi sürdürecektir. Geçtiğimiz günlerde uğradıkları saldırı sonucu şehit olan 54 vatandaşımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve yakınlarına sabırlar diliyorum" dedi.

GAZİANTEP ARI GİBİ ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

Gaziantep'in ve Gazianteplilerin şartlar ne olursa olsun ideallerinden ve hedeflerinden vazgeçmeyeceğini ifade eden GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu "Sanayisiyle, ekonomisiyle, üretimi ve ihracatıyla Gaziantep üretimini sürdürecek, ekonomiye katma değer katmaya devam edecektir. Belirlenen ekonomik hedeflere ulaşılması için bütün sanayicilerimiz, iş adamlarımız ve ihracatçılarımız insan üstü gayretlerle çalışmalarını sürdürmektedir. Yaşanan olaylar karşısında daha duyarlı ve dikkatli olacağız, ideallerimizden vaz geçmeyeceğiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kasteden ve kastedeceklere karşı daha dikkatli olacağız ve her şeyden önemlisi de milli birlik ve beraberliğimizi koruyarak dik duruşumuzdan bir adım bile taviz vermeyeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.