Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Milletvekili Erdoğan'dan hayvan dostlarına müjde

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 12:00
Kaynak: İHA
Milletvekili Erdoğan'dan hayvan dostlarına müjde

 

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpekle ilgili gözaltına alınan kepçe operatörün mahkemece tutuklandığını ve gereken cezayı alacağını söyledi.

 

Milletvekili Mehmet Erdoğan, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz ve Özel Anka Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ile birlikte Canlı Hayatını İyileştirme Derneği (CAHİDE)'nin Araban yolu üzerindeki hayvan barınağını ziyaret etti.

CAHİDE Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Cengiz Bayram ve Cemal Güneş'ten derneğin çalışmaları hakkında bilgi alarak, barınakta bakımları yapılan hasta ve yartalı hayvanları ziyaret eden Erdoğan, "Hayvanlar, biz insanların en iyi dostlarıdır. CAHİDE Derneği'nin bu barınağında da sakat, hasta, bakıma muhtaç küçük dostlarımız burada misafir edilerek, tedavi ve bakımları yapılıyor. Dernek yöneticilerini kutluyorum" dedi.

Erdoğan, kamuoyunun gündeminde yer alan; Sakarya'nın Sapanca ilçesinde ormanlık alanda patileri kesilmiş halde bulunan ve tedavi altına alındıktan sonra ölen yavru köpekle ilgili gözaltına alınan kepçe operatörün mahkemece tutuklandığını belirterek, bu olayın insanlık dışı olduğunu ve insanın olanın hayvana eziyet etmeyeceğini bilmesi gerektiğini vurguladı.

 Herkesi hayvanlara karşı şefkatli davranmaya davet eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"İnsan olan hayvana eziyet etmez. Bir hayvana yapılan saldırı tıpkı bir insana yapılmış gibidir ve şiddetle kınıyorum. Geleneklerimiz, dini inançlarımız ve insan olmanın verdiği duygularımız bizleri hayvanlara kötü muamelede bulunmaktan men eder. Hem hayvanlara hem de tüm canlılara kötü muameleyi ve işkenceyi kabul etmemiz mümkün değil.  Sakarya ve Sapanca Cumhuriyet Başsavcılarımız ve Valilik titiz bir şekilde soruşturmayı sürdürdü ve tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi ilgili operatör sürücüsü mahkemece tutuklandı" dedi.

Erdoğan, Adalet Bakanlığı'nın hayvanlara yapılan bu tür suistimalleri önleyecek bütün tedbirleri aldığınıı ve en kısa sürede hayata geçireceğini, para cezasını hapis cezasına çevirecek düzenlemenin en kısa zamanda yasa olarak Meclis gündemine geleceğini sözlerine ekledi.

Ziyaretinden dolayı Erdoğan'a teşekkür eden CAHİDE Yönetim Kurulu üyesi Dr. Cengiz Bayram ise "Hayvanlara yapılan işkencelerin suç kapsamına alınması, tüm duyarlı siyasetçilerimizden talebimizdir" diye konuştu.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.