Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNİN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, İŞKUR tarafından açıklanan istihdam verilerinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 08:15
Kaynak: İHA
“MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNİN MEYVELERİNİ TOPLUYORUZ”

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, İŞKUR tarafından açıklanan istihdam verilerinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın başlattığı Milli İstihdam Seferberliği ile her ne olumsuzluk olursa olsun üretim sürecinin kesintiye uğratılmamasının ve yatırımların yapılmasının meyvelerini topluyoruz” dedi.

İŞKUR verilerine göre istihdam edilenlerin sayısının 2017 yılı Temmuz döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 122 bin kişi artarak 28 milyon 758 bin kişiye ulaştığını kaydeden Konukoğlu, istihdam oranının ise 1 puanlık artış ile yüzde 48 olduğuna vurgu yaptı.

İşsizliğin, sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önemli ekonomik ve sosyal sorunlarından birisi olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, “Güçlü ekonomilere sahip ülkelerde, istihdam edilenlerin sayısı çok fazladır. Unutmamalıyız ki insan gücünün olduğu yerde güçlü bir ekonomi vardır” diye konuştu.

Konukoğlu, istikrarlı bir şekilde büyüyen, dünya çapında marka değeri olan ürünler üreten ve küresel ticaretin önde gelen ekonomilerinden biri olma yolunda, kararlı bir şekilde ilerleyen Türkiye’nin istihdamda sağladığı artışın memnuniyet verici olduğu nu sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.