Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Minik Zehra zorlu mücadeleyi kazandı

Sevgi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde 5 aylık 6 kg ağırlığında asidoz ve böbrek yetmezliği ile başvuran hastaya diyaliz kateteri yerleştirilerek hasta başı hemodiyafiltrasyon yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:29
Kaynak: İHA
Minik Zehra zorlu mücadeleyi kazandı

Melikenur ve Mahmut çiftinin kızları olan 5 aylık Zehra’yı ölüm noktasında Özel Sevgi Hastanesine umutsuz bir şekilde getiren çiftler 26 gün sonra mutlu bir şekilde evlerine dönen çiftler mutluluklarını kelimelerle anlatamadılar. Konu hakkında bilgi veren Sevgi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Prof.Dr. Mehmet Boşnak’tan bilgi alındı. Prof.Dr. Mehmet Boşnak: 6.9 pH ve anüri ile gelen hastamıza medikal tedavilere yanıt alamayınca tarafımızdan USG eşliğinde internal jugüler vene hemodiyaliz kateteri yerleştirildi, hasta başında iki gün devamlı renal replasman tedavisi yapıldı, devamında tedavisi tamamlanarak hastamız şifa ile taburcu edildi.    

Küçük çocuklara USG eşliğinde kateter yerleştirilmesi ve hasta başı devamlı renal replasman tedavisi yapılması oldukça zor ve tecrübe gerektiren işlemlerdir. Hastanın kilosu ve yaşı küçüldükçe işlemi yapan ekibin daha da tecrübeli olması gerekmektedir. USG eşliğinde kateter yerleştirilmesi ve hasta başı devamlı renal replasman tedavisi sadece böbrek yetmezliğinde değil, metabolik hastalıklarda, zehirlenmelerde ve sepsis hastalarında da uygulanan bir yöntemdir ve Sevgi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde uzun zamandır uygulanmaktadır. Hastamızın iyileşmesinden dolayı çok mutluyuz. Sevgi Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi olarak yoğun bakım gerekliliği olan tüm çocuk hastalara en ileri teknoloji ve tecrübeli ekibimiz ile hizmet vermeye devam edeceğiz. Melikenur ve Mahmut çifti hastaneye ölüm noktasında getirdiğimiz bebeğimizi 26 gün sonra sağlıklı bir şekilde aldıklarını ve mutluluğumuzu anlatmaya kelimeler yetmez” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.