Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Mühendis insanlığın sorunlarını çözmek için çalışır"

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, bir mesaj yayımlayarak 5 Aralık Dünya Mühendisleri Günü'nü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2018 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 00:52
Kaynak: İHA
"Mühendis insanlığın sorunlarını çözmek için çalışır"

Çeliktürk mesajında, mühendislerin ilk çağlardan itibaren insanlığın karşılaştığı sorunları çözmede önemli rol oynadığını belirterek, şöyle devam etti:

MÜHENDİS, İNSANLIK İÇİN ÇALIŞIR

"Mühendislik; deneyim ve uygulama yoluyla matematik, geometri ve fen bilimlerine ilişkin edinilen bilgilerin ve kazanılan tecrübenin, dünyanın bize sunduğu malzeme ve enerjilerin insanlığın yararı için ekonomik ve zararsız bir şekilde kullanılması için yöntemler geliştirmek üzere değerlendirmeler yapılmasını ve bu değerlendirmelerin uygulamaya geçirilmesini sağlayan meslektir. Bu mesleği icra edene ise mühendis denir.

MÜHENDİSLİK MESLEKLER TOPLULUĞUDUR

Mühendislik; Matematik ve temel bilimlerin ortaya koyduğu, teorik ve deneysel araştırmalar, tecrübe ve uygulama yoluyla kazanılmış bilgileri akıllıca kullanarak doğadaki madde ve enerjiyi ekonomik olan yöntemler geliştirerek insanoğlu yararına sunan bir meslekler topluluğudur. Medeniyetlerin kurulduğu yıllardan bu zamana insanlığın karşılaştığı sorunları çözmekte ve geliştirmekte önemli bir rol oynamıştır."

Çeliktürk, mühendislik mesleğinin alt dallarının da olduğunu belirterek, "Meslekler içerisinde oldukça önemli bir alan olan mühendisliğin kendi alt alanları da vardır.

Ülkemizde Dünya Mühendisler Günü, 5 Aralık'ta kutlanmaktadır. Ülkemizdeki tüm mühendislerin ve mühendis adaylarının Dünya Mühendisler Günü'nü kutlarım" şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.