Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Elife Ünal’ın HKÜ ziyareti

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 09:24
Kaynak: İHA
Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Elife Ünal’ın HKÜ ziyareti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Elife Ünal, beraberindeki bir heyet ile Hasan Kalyoncu Üniversitesini (HKÜ) ziyaret etti. HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile bir araya gelen heyet, HKÜ’nün AR-GE çalışmaları, üniversite-sanayi işbirliği ve vizyonu hakkında genel bilgiler aldı.

ENDÜSTRİ 4.0 YOLUNDA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ

AR-GE ve üniversite-sanayi işbirliğinin değerlendirildiği ziyarette Rektör Yılmaz, HKÜ’nün 10. yılında olduğunu belirterek kısa sürede büyüdüğünü ifade etti. Endüstri 4.0 yolunda önemli çalışmalar yapıyoruz diyerek üniversite-sanayi işbirliğindeki önemli platformlara değinen Yılmaz: “Kendi enerjimizi kendimiz üretiyoruz. Üniversitemizin kampüsünde güneş enerji tarlamız ve panellerimiz bulunuyor. Bununla birlikte enerji verimliliği açısından bölge için referans bir bina olan olan son teknoloji ile donatılmış Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezini (ARBİM) üniversitemize kazandırdık. Akıllı sistemlerin entegre edildiği bu merkezimiz bir ara yüz olarak çalışıyor. Sektör ile akademi arasında köprü kuruyor ve teknoloji transferi için projeler geliştiriyor” dedi. Gaziantep’in sanayi açısından çok önemli bir şehir olduğunu belirten Yılmaz: “Üniversitelerle sanayiyi buluşturmak istiyorsanız, mutlaka bir teknopark içinde olmanız gerekir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi organize sanayi birliğiyle ortak bir teknopark kurdu. Aynı zamanda öğrencilerimizi sektöre hazırlayacak Cooperative Educatıon (CO-OP) uygulamamız ile öğrencilerimizi iş dünyasına hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

AR-GE VE GİRİŞİMCİLİK HIZ KAZANACAK

Yeni projelere de değinen Rektör Tamer Yılmaz: “Ar-ge ve girişimcilik projelerinin hızlanması için çeşitli hizmetler verecek olan Kalyon Garaj Prototipleme ve Girişimcilik Merkezi kurulacağını da söyledi. Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsünde yer alacak olan merkezin bölgede, AR-GE ve girişimcilik kültürünün gelişmesine ve teknolojinin daha etkin kullanılmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Üniversite sanayi işbirliği hakkında yapılan çeşitli istişarelerden sonra heyet, Rektör Yılmaz ile birlikte HKÜ’nün yeni yapılan Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi (ARBİM)’i, güneş enerji tarlasını, fakültelerini ve kampüsünü gezdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Elife Ünal’a hediye takdim etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.