Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müteahhitler çözüm istedi, GTO destek sözü verdi

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa, mesleğin altyapı, maliyet artışları gibi konularda önemli sorunlarının olduğunu ancak daha büyük ölçekteki sorunların çözümü için Ticaret Odası'dan destek beklediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2018 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:35
Kaynak: İHA
Müteahhitler çözüm istedi, GTO destek sözü verdi

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım ise, kendi dönemlerinde paydaşlarıyla istişare ederek, herkese el uzatarak, çözüm odaklı bir anlayış içerisinde çalışacaklarını açıkladı. 

GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ve Yönetim Kurulu üyeleri, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, Meclis Başkanı Hilmi Teymur ve Yönetim Kurulu üyelerine tebrik ziyaretinde bulundu. Ziyarette sektörün sorunları konuşuldu ve yapı sektörünün önündeki zorlukların aşılması için, birlikte yapılacak çalışmalar ele alındı.

"ÖZEL SEKTÖR 5 MİLYON METREKARE RUHSAT ALDI"

Gaziantep'te son bir yıl içerisinde, sadece özel sektörün aldığı ruhsat oranının 5 milyon metrekareye ulaştığını hatırlatarak sözlerine başlayan GAİMDER Başkanı İbrahim Apa "Gaziantep ölçeğindeki diğer illerin 500-600 bin metrekare ruhsat aldığı bir dönemde, bizim yakaladığımız bu rakam, çok ciddi bir oran. Kamu işleriyle bu rakam 6 milyon metrekare kadar çıkıyor. Alınan bu ruhsatlar, önümüzdeki 2 yıl içerisinde üretilip konuta çevrileceğini düşünürsek, yüzbinlerce kişinin istihdam edileceği anlamı da ortaya çıkıyor. Bizim elimizi taşın altına koymakla ilgili sıkıntımız yok. Altyapılarla kuruluşlarıyla sürekli istişare halindeyiz. Ayrıca maliyet artışlarıyla ilgili de problem yaşıyoruz. Örneğin biz demir zammıyla ilgili açıklamalar yaparken, betona ve inşaatın diğer ana kalem ürünlerine de zam geliyor. Bu zamların ekonomik ve iktisadi olarak açıklanmasını istiyoruz. Altyapıyla ilgili sorunlarımız var. Özellikle enerji altyapısıyla ilgili sorunlarımız devam ediyor. Bankaların sektörümüze karşı bakış açısını değiştirmesini istiyoruz. Bu konuda Ankara'dan destek görmemiz gerek. Gaziantep Ticaret Odası'ndan çözüm noktasında destek bekliyoruz" dedi. Apa, Dernek olarak meslektaşlarını bir arada tutarak birçok problemi aştıklarını da belirterek, uzun vadede mesleğin kurumsallaşmasına yönelik çalışmalar yapmak istediklerini de ifade etti.

"İSTİŞARE EDEREK, HERKESE EL UZATARAK ÇALIŞACAĞIZ"

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kendisinin de aynı zamanda GAİMDER'in üyesi olduğunu, bundan da mutluluk duyduğunu ifade etti. Sektörün sorunlarının çözümü noktasında Oda olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Yıldırım, "Bizler istişare ederek, herkese el uzatarak, "birlikte ne yapabiliriz", "Gazi şehrimize nasıl daha fazla katkı sağlarız" düşüncesi içerisinde hareket edeceğiz. Herkesle el sıkışacağız. Çözümü birlikte bulacağız. Kendi üyemizin çıkarını her şeyin üzerinde tutan bir anlayış içerisinde hizmet üreteceğiz. GTO olarak tüm paydaşlarımızla, her türlü ortak projeye, girişime, çalışmaya varız. Sayın Başkan'ın anlattığı sorunlar inşaat sektörünün problemi olarak gözükse de aslında Gaziantep'in ortak problemleridir. Biz üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda, GAİMDER Başkanı İbrahim Apa, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım ve Meclis Başkanı Hilmi Teymur'a hediye takdiminde bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.