Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müzebüs'ün yeni durağı Gaziantep

Sanayi, iletişim ve ulaşım tarihindeki gelişmeleri yansıtan ülkemizin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi, çocukların sosyal ve kültürel gelişimlerine destek vermeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2019 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:53
Kaynak: İHA
Müzebüs'ün yeni durağı Gaziantep

Müze koleksiyonundan seçilmiş 70 objeyle Türkiye'yi il il gezerek öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başladı. 28 ilde 130 okulu ziyaret edecek Müzebüs'ün yeni durağı ise Gaziantep.

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak için 2003 yılından beri il il dolaşan Rahmi M. Koç Müzesi'nin gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna başlayan Müzebüs Gaziantep'teki öğrencilerle buluşacak.

Müzebüs'ün Gaziantep turu, 11 Kasım tarihinde Nizip ilçesi Mustafa Nevzat Tuncel Ortaokulu ile başladı. Müzebüs, 12 Kasım tarihinde Nizip ilçesindeki Ali Alkan Ortaokulu'nu, 13 Kasım tarihinde Araban ilçesindeki Yukarı Karavaiz Ortaokulu'nu ve 14 Kasım tarihinde Oğuzeli ilçesindeki Dokuzyol Ortaokulu'nu ziyaret edecek. Müzebüs son olarak 15 Kasım tarihinde TEGV Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Eğitim Parkı'nda öğrencilerle buluşacak.

MÜZE GÖRMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK

Diğer müzelerden farklı olarak tek bir yöne ve döneme ait olmadan gelenekselle çağdaşı aynı zeminde buluşturan Rahmi M. Koç Müzesi'nin, çocukların sosyal ve kültürel gelişimi için 2003 yılında başlattığı gezici müze projesi "Müzebüs" yola çıktığı günden bu yana 2 bin 309 okulun 505 bin 479 öğrencisine ulaştı.

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs'te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs'ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.