Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nizip Sabunu'nun coğrafi işareti tescillendi

Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip Sabunu ile ilgili coğrafi işaretin Türk Patent Enstitüsü tarafından belgelenerek Nizip Ticaret Odası'na verildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2018 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 15:20
Kaynak: İHA
Nizip Sabunu'nun coğrafi işareti tescillendi

Nizip Ticaret Odası olarak ilçenin geçmişte en önde gelen sektörü olan ve unutulmaya yüz tutmuş Nizip Sabununu tekrar ön plana çıkarmak istediklerini belirten NTO Başkanı Özyurt "Sabun sektörünün canlanması ve eski değerini kazanmasını sağlamak adına "Tarihi Kentimizin Tarihi Ürünü Nizip Sabunu Projesi" kapsamında 01.10.2012 tarihinde Nizip Sabunu coğrafi işaretinin tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yapılmıştı." dedi.

Nizip Sabunu'nun Coğrafi İşareti 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 20.03.2018 tarihinde Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edildiğini belirten Özyurt sözlerini şu şekilde sürdürdü; " Sabun üretimi yaşanan gelişmeler neticesinde geçmişte Nizip'in en önde gelen sektörleri arasına girmeyi başarmıştır. Geçmişte 130 üyemiz tarafından üretimin yapılırken, gereken önemin verilmemesi nedeniyle yakın zamanda sektör kriz içerisine girmiş ve günümüzde maalesef bu sayı 20'ye düşmüştür. Amacımız sabun sektörümüzü eski günlerine geri döndürmektir. Sabun sektörünün uzun vadede gelişmesiyle birlikte, ilçemize bu sektörde yapılacak yatırımlar ile istihdam imkânlarını arttırıp, halkın yaşam koşulları iyileştirerek, ekonomik iklimin canlanmasını amaçlamaktayız. Tabi ki bunlar kurumsallaşma ve teknolojiye ayak uydurmayla sağlanacağı bir gerçektir. Ben bu Coğrafi İşaretin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, proje kapsamında bizlerden desteklerini esirgemeyen Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksek Okulu, T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Grup Başkanlığı Çevre Sağlığı Birimi, Nizip Belediyesi, Nizip Ticaret Borsası yetkililerine ve KOSGEB Nizip Temsilcisi Mustafa Aydın'a teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.