Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

NTO ihracat için yeni pazarlar arıyor

Nizip Ticaret Odası (NTO), yeni pazar arayışı kapsamında Malezya'ya iş gezisi düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 18:44
Kaynak: İHA
NTO ihracat için yeni pazarlar arıyor

NTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, yaptığı açıklamada, geçen yıl yürürlüğe giren serbest ticaret anlaşmasıyla Türk işadamları için avantajlı pazar olan Malezya'da önemli görüşmeler yaptıklarını söyledi. 

Ülke hedeflerine katkı sağlamak amacıyla farklı kıtalara açıldıklarını belirten Özyurt, Nizipli işadamlarını dünyaya açmak için farklı ülke pazarlarını incelediklerini ifade etti.

Alternatif ihracat rotaları ortaya çıkarmak için hedef pazarlar aradıklarını vurgulayan Özyurt, bu kapsamda Nizipli işadamlarıyla Malezya pazarını incelediklerini kaydetti. Gaziantep'in ihracatında ilk sıralarda bulunan ülkelerin büyük emekler sonucu bu seviyeye getirildiğini anlatan Özyurt, şöyle devam etti:

"Şimdi mevcut pazarları koruyarak hedef ülkeler belirlemek zorundayız. Gitmediğiniz ülke hakkında yorum yapamaz, hedef belirleyemezsiniz, bu nedenle ülkelerin taleplerini yerinde görüyor, sonra bu talepleri karşılamak için çalışıyoruz. Malezya'da önemli görüşmeler yaptık, şimdi bu pazara ağırlık verip ihracatımızı artırmak istiyoruz" diye konuştu.

Gaziantep'ten Malezya'ya ihracatın istenilen seviyede olmadığını vurgulayan Özyurt, bu rakamın artmasının ikili görüşmelerle mümkün olacağını ifade etti. Malezya'nın Türk ihracatçısının çok tanımadığı bir ülke olduğuna dikkati çeken Özyurt, "Türk ihracatçısı Uzakdoğu pazarını yeteri kadar tanımadığı için bu ülkeyle ticaretimiz yeterli seviyeye gelememiş. Coğrafi uzaklık ve ulaşım imkanlarının yetersizliği ticareti olumsuz olarak etkilemektedir. Ancak Malezya gelecek yıllar için kendine önemli hedefler koyan bir ülke. Biz de hem Malezya'yı hem de ihtiyaç duyulan ürünleri tespit amacıyla iş gezisi düzenledik. Bu gezinin meyvelerini alacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP'İ ANLATTILAR

Özyurt, iş gezisi kapsamında pazar incelemesinin yanı sıra Gaziantep'i de tanıttıklarını vurgulayarak, "Gaziantep'in önemli bir ticaret ve sanayi şehri olmasının yanı sıra gastronomisiyle dünyanın hayran kaldığı bir şehir olduğunu ve kültür turizmiyle öne çıktığını anlattık" dedi.

Gaziantep'in f arklı özelliklerini anlatarak Malezyalı işadamlarını kente davet ettiklerini belirten Özyurt, Malezya'dan bir grup işadamının kısa süre içinde Gaziantep'e geleceğini kaydetti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.