Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oba İSO 500'de yükselişini sürdürüyor

İstanbul Sanayi Odası tarafından 2017 yılı verilerine göre açıklanan Türkiye'nin En Büyük ilk 500 Sanayi Kuruluşu sıralamasında, Oba Makarna rekor bir yükselişle 2016 yılındaki 251. sıradaki yerini 53 sıra birden atlayarak 198'e yükseltti.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2018 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 11:32
Kaynak: İHA
Oba İSO 500'de yükselişini sürdürüyor

Oba Grup CEO'su Alparslan Özgüçlü İSO 500 2017 verilerindeki rekor yükselişte; gerçekleştirilen yurt içi yatırımlarının önemli rol oynadığını ifade ederek, hedeflerinin ilk 100 firma arasına girmek olduğunu ekledi.

İstanbul Sanayi Odası ( İSO ) tarafından hazırlanan '' Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu -2017 '' araştırma verilerine göre 198'inci sırada yer alan OBA Makarna sektöründeki liderliğini korurken, başarılarını yeni yatırımlarla da sürdürmeye devam etmektedir. Adapazarı'nda satın aldığı Piyale Makarna 'ya ait üretim tesisleri ile birlikte günlük bin beş yüz ton makarna üretimi gerçekleştiren ve Türkiye'nin en büyük üretim tesisine sahip olan Oba Makarna dünyada 7 kıtada yüzlerce ülkeye makarna ihracatını sürdürürken Türkiye'den en fazla makarna ihracatı gerçekleştiren firma unvanını da taşıyor.

Türkiye'nin En Büyük ilk 500 Sanayi Kuruluşu araştırma sonuçlarını değerlendiren Oba Grup CEO'su Alparslan Özgüçlü 2017 ve 2018 yılının sektörleri için önemli yatırım yılı olduğunu ve gerçekleştirilen yatırımların olumlu sonuçlarını gerek üretimde gerekse iç ve dış pazarlarda sağlanan istikrarlı satışlarla elde edildiğini vurgulayarak "Makarna sektöründe liderliğimizi bundan sonraki süreçte de sürdüreceğiz ve markamızı uluslararası arenada Türkiye'nin makarna sektöründeki global markası yapmayı hedefliyoruz. Gerek Gaziantep gerekse Adapazarı'nda bulunan modern makarna üretim tesislerimizde günlük bin beş yüz ton makarna üretimi gerçekleştirmekteyiz. İSO 500 2017 sonuçlarına baktığımızda ise sıralamada yerimiz bir önceki yıla oranla 53 sıra gibi rekor bir yükselişle 198'e çıktı. Hedefimiz ilk yüz firma içerisinde yer almaktır. Sektörümüzdeki bu hızlı büyüme elbette yapılan yeni yatırımlar yanı sıra başarıyla yürüttüğümüz ARGE ve inovasyon çalışmalarının sonucudur. Oba Makarna'nın İlk 500 Sanayi Kuruluşları arasında olması elbette firmamız için önemli bir sonuçtur. Türkiye'nin en büyük ve dünyanın ikinci büyük üretim tesisine sahip olan Oba makarna olarak iç piyasadaki istikrarlı büyümemizi ihracatta da başarıyla gerçekleştiriyoruz. Ülkemize ve ekonomimize bu anlamda önemli katma değerler sağlıyoruz. Yatırımlarımız sonucu artan ihracatımız ve iç piyasa payımız beraberinde istihdamda da önemli artış sağlıyor" dedi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.