Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler geleneksel oyunlarla buluştu

Şehitkamil Belediyesi, öğrenci gruplarını bir dönemin en keyifli anılarına tanıklık eden geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşturuyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2017 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 10:11
Kaynak: İHA
Öğrenciler geleneksel oyunlarla buluştu

Spor ve oyunu birleştiren etkinliklerde katılımcı öğrenciler, bir yandan bol bol enerji harcarken bir diğer yandan da moral depoluyorlar.

Son dönemlerde bilgisayar oyunlarının çocuk ve genç yaştaki öğrenciler üzerinde yarattığı olumsuz etkilerin önüne geçmek, çağın büyük sorunu haline gelen obeziteye karşı bilinçlendirmek ve düzenli spor yapmaya teşvik etmek amacıyla birbirinden renkli sportif etkinliklere imza atan Şehitkamil Belediyesi, ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesi çatısı altında farklı okullarda eğitim gören öğrenci gruplarını geleneksel oyunlar ve sportif etkinliklerle buluşturmaya devam ediyor. Bir dönem sokaklarda, okul bahçelerinde ve parklarda vazgeçilmeden oynanan; halat çekme, ip atlama, mendil kapmaca, sek sek, sandalye kapmaca, yağ satarım bal satarım, matrak, yakan top, istop gibi geleneksel oyunlar, öğrenci gruplarına tekerlemeleriyle birlikte öğretiliyor, sonra keyifle oynamaları için fiziksel şartlar oluşturuluyor.

OYUNLARIMIZ ÖĞRENMEYİ KOLAYLAŞTIRICI NİTELİKTE OLMALI

Oyunların, paylaşmayı, dayanışmayı, mutluluğu, gerektiğinde üzüntüyü bölüşmeyi, kısaca her anlamda öğrenmeyi kolaylaştırıcı nitelikte olması gerektiğini vurgulayan Şehitkamil Belediyesi Spor Eğitmenlerden İhsan Kaynak, Şehitkamil Belediyesi çatısı altında geleneksel çocuk oyunları çalışmalarıyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Son dönemlerde bazı bilgisayar oyunlarının çocuklarımız ve gençlerimiz üzerindeki sonu intihar vakalarına kadar uzanan olumsuz etkilerini üzülerek takip ediyoruz. Hepimizin de bildiği üzere teknolojinin gelişmesiyle daha az hareket ediyor ve bu nedenle maalesef çağın büyük sorunu haline gelen obezite ve metabolik hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Şehitkamil Belediyemiz uzun zamandır tüm vatandaşlarımızı düzenli spor yapma konusunda teşvik ediyor. Hizmete açtığı sportif tesisler ve yürüttüğü spor projeleriyle sağlıklı, mutlu ve zinde bir yaşam için vatandaşlarımıza olanak sağlıyor. Tüm bunların yanı sıra özelikle çocuk ve genç yaştaki öğrencilerimizin eğlenerek spor yapmalarını sağlamak amacıyla çalışmalarımızda geleneksel oyunlara yer veriyoruz. Bu sayede hem geçmişi geleceğe taşıyoruz hem de ekran başından belirli bir saat diliminde de olsa uzaklaşmalarını sağlıyoruz. Değerli büyüklerimizin bir dönem sıklıkla oynadığı oyunların dışında tarihimizde bir dönem sıkça oynanan oyunlara da çalışmalarımızda yer vererek öğrencilerimizin milli değerlerini öğrenmelerine de katkı sağlıyoruz. Bu oyunlardan biri olan matrak, kuralları gereği rakibe saygılı olmayı, disiplinli, ahlaklı ve sevgi dolu olmayı öğretiyor. Katılımcı öğrencilerimiz, hareket ederek bol bol enerji harcıyorlar ve bol bol moral biriktiriyorlar” şeklinde konuştu.

BU OYUNLARI ÇOK SEVDİK

Şehitkamil Belediyesi tarafından yürütülen ‘Önce Öğren Sonra Eğlen’ projesi kapsamında geleneksel oyunlar etkinliklerine katılan Ünler Orta Okulu öğrencileri, görevli eğitmenlerin kendilerine öğrettikleri oyunları çok sevdiklerini bundan sonrada daha fazla hareket ederek oyunlar oynayacaklarını belirttiler. Katılımcı öğrenciler, etkinliğe katılırken ne yapılacağıyla ilgili çok bir fikirleri olmadığını, eğitmenlerin kendileriyle yakından ilgilendiğini ve çok keyifli oyunlar öğrendiklerini dile getirdiler. Öğrenciler, sportif yarışmalar yaptıklarını da vurgulayarak Şehitkamil Belediyesine teşekkür ettiler.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.