Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler, MÖP projesi ile bilinçleniyor

Şehitkamil Belediyesi, Akçaburç Ortaokulu ve İlkokulu öğrencilerine yönelik ‘Atık Yönetimi ve Çevre’ konulu eğitim semineri verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2017 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 01:29
Kaynak: İHA
Öğrenciler, MÖP projesi ile bilinçleniyor

MÖP Çatan ve Şehitkamil Belediyesi’nde görevli çevre eğitmeni, seminere katılan öğrencilere Geri Kazanım Projesi ‘MÖP’ hakkında bilgi aktardı.

Geri Kazanım Projesi ‘MÖP’ projesiyle çevreyi daha temiz bir hale getirmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve insanları bu konuda bilinçlendirmek için harekete geçen Şehitkamil Belediyesi, çocuklara çevre bilincini aşılamak adına okullarda çalışma başlattı. Şehitkamil Belediyesi, çevre duyarlılığı ve geri dönüşümün önemine ilişkin öğrencilere yönelik, ‘Atık Yönetimi ve Çevre’ konulu seminer veriyor. Akçaburç Ortaokulu ve İlkokulu’nda düzenlenen seminerde Şehitkamil Belediyesi’nde görevli çevre eğitmeni Merve İmamoğlu, öğrencilere çevre duyarlılığı hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerle bir araya gelen MÖP Çatan ise özel kostümü, sempatik hareket ve tavırlarıyla kısa süre içinde öğrencilerin sevgisini kazandı. MÖP Çatan, öğrencilere geri dönüşümün önemini anlattıktan sonra ‘atık yönetimi ve çevre’ hakkında bilgiler verdi. MÖP Çatan, MÖP ile çöpün farkını anlattı ve öğrencilerden MÖP’leri MÖP kutusuna, çöpleri de çöp kutusuna atmalarını istedi. Program sonunda öğrencilere; MÖP Geri Kazanım Projesi kapsamında geri dönüştürülen atıklardan üretilen not defteri, tükenmez kalemden oluşan ‘eğitim seti’ ile cetvel silgi, kalem, kalemtıraştan oluşan ‘kırtasiye seti’ dağıtıldı. MÖP Geri Kazanım Projesi ile bağlantılı hayata geçirilen Yeşeren Kalemler Projesi kapsamında elde edilen ‘yeşeren kalem’ de öğrencilere hediye edildi.

BU TÜR SOSYAL PROJELER OKULUMUZ İÇİN ÇOK İYİ OLUYOR

Öğrencilere verilen bu tür eğitimlerin onların geleceğine de katkı sunacağını dile getiren Sınıf Öğretmeni Sevgi Çoban, “Öncelikle Şehitkamil Belediyesi’ne bugün okulumuzda böylesine anlamlı bir projeyi öğrencilerimize aktardıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu tür sosyal projeler, okulumuz için çok iyi oluyor. Öğrencilerimiz, almış oldukları bu eğitimlerle hem çöp konusunda hem de MÖP konusunda daha iyi bilgi sahibi oldu. Öğrencilerimiz, artık bundan sonra çöplerini çöp kutusuna möplerini de möp kutusuna atacak. Öğrencilerimizin almış oldukları bu eğitimler onların geleceğine de büyük katkılar sunacağına eminim” diye konuştu.

ÇEVREMİZİ TEMİZ TUTARAK, ÇÖPLERİ VE MÖPLERİ AYIRACAĞIZ

Çevre eğitimi ve geri dönüşüm hakkında bilgiler alan öğrenciler, bu tür seminerlerin kendileri açısından olumlu olduğunu söyledi. Öğrenciler, şunları kaydetti:

“Şehitkamil Belediyemizden çevre eğitimi ile ilgili eğitmenler gelerek, bizlere çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm kapsamında önemli bilgiler verdiler. Özellikle geri dönüşüm kapsamında kurulan MÖP projesi hakkında eğitici bilgiler aldık. Plastik, cam, karton, kağıt gibi materyallerin geri dönüşüme kazandırılması konusunda bilgi sahibi olduk. Bundan sonra bizlerde çevremizi temiz tutarak, çöplerimizi ve möplerimizi ayıracağız. MÖP Çatan ise bizlere geri dönüştürülen atıklardan üretilen ‘kırtasiye seti’ ve yeşeren kalem dağıttı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.