Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler sordu Fadıloğlu cevapladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İstanbul Gaziantepliler Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Kariyer Günleri” programına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2018 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 07:03
Kaynak: İHA
Öğrenciler sordu Fadıloğlu cevapladı

Başkan Fadıloğlu, hayat tecrübelerinden örnekler vererek, öğrencilere gelecekteki kariyerleriyle ilgili çeşitli tavsiyeler verdi. Başkan Fadıloğlu, özel hayatı ve çalışma hayatıyla ilgili öğrencilerden gelen soruları samimiyetle cevapladı.

İlçe genelinde eğitim gören öğrencilerle her fırsatta bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, son olarak İstanbul Gaziantepliler Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” programında öğrencilerle buluştu. Programa; Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, İstanbul Gaziantepliler Anadolu Lisesi’nde Müdürü Ömer Arslan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YAPTIĞIN İŞİ SEVECEKSİN, FARKLI OLACAKSIN VE HAZIR OLACAKSIN

Programa konuşmacı olarak katılan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, ilk olarak hayat tecrübelerini öğrenciler ile paylaştı. Öğrencilere kendi hayatından kesitler anlatarak öğüt veren Başkan Fadıloğlu, şöyle konuştu:

“Bugün burada sizlerle beraber olmak beni memnun etti. Böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden dolayı çok mutluyum. Yoğun bir tempoyla çalışıyorsunuz. Bizler, akademik başarı için çalışırken, sosyal yönümüzü geliştirmezsek, insana dokunmazsak, yapmış olduğumuz iş havada kalacaktır. Akademik eğitimin insan hayatını nasıl kolaylaştırdığını, insanın yaşam kalitesini nasıl arttırdığını araştırarak bu yönde gayret gösterilmesi lazım. Başarının sırrı, yaptığın işi seveceksin, diğerlerinden farklı olacaksın ve her zaman hazır olacaksın. Kendi çocuklarımda da dikkat ettiğim karnenin eğitim başarısından çok, sosyal başarısına önem verdim. Burada annelerimiz, babalarımız, bizleri yetiştirmek için yemiyorlar, içmiyorlar bizim için fedakarlık yapıyorlar. Ama bizler belli bir yaşa geldiğimiz zaman ondan sonra hayat bizim hayatımız diyoruz ve onlar ne karışır diyoruz. Arkadaşlar döngüyü tamamlamadığımız takdirde, başarılı olmamız mümkün değil. Sadece akademik başarıyla bir yere ulaşmak mümkün değildir, sosyal başarıya da önem vermeniz gerekiyor. En başarılı inşaat mühendisi, en başarılı doktor olabilirsiniz ama iyi insan olabilmek adına neler yapabiliriz buna dikkat etmemiz gerekiyor. Akademik başarımızın yanında sosyal hayatın içerisinde başarılı olma zorunluluğumuz var. Huzurlu bir yaşam elde edebilmek adına mutlak suretle iş hayatında başarılı olduğunuz kadar, yaşantımınız üçte birini işe ayırdığınız gibi üçte birini aile hayatınıza, diğer üçte birini de sosyal hayatınıza ayırma zorunluluğunuz var.”

Programın ardından İstanbul Gaziantepliler Anadolu Lisesi’nde Müdürü Ömer Arslan, tarafından Başkan Rıdvan Fadıloğlu’na çiçek takdiminde bulunuldu, Başkan Fadıloğlu, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.