Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilere aşure ikramı

Şahinbey ilçe genelinde toplamda 500.000 kişiye aşure ikramı yapan Şahinbey Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere, akademik ve idari personele aşure ikramında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2017 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 11:22
Kaynak: İHA
Öğrencilere aşure ikramı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, her yıl geleneksel hale gelen aşure ikramı için kurulan standa gelen öğrencilere, kendi elleri ile aşure dağıtımı yaptı.

AŞURE KARDEŞLİKTİR

Muharrem ayında hem yas, hem hüzün, hem de bolluk bereket olduğunu ifade eden Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu, "Annelerimizin, babalarımızın, örfümüzün ve âdetimizin bir geleneği olarak her yıl komşulara dağıtılan aşure geleneğini biz de Şahinbey Belediyesi olarak yıllardan bu yana devam ettiriyoruz. Aşurelerimizi, parklarda, okullarda, kamu kurumlarında ve üniversitelerimizde dağıtıyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitemizdeki öğrencilerimize aşure ikramında bulunarak, bu güzel geleneğimizi de devam ettiriyoruz. Aşuremizde 17 çeşit farklı malzeme var. Her birinin rengi ve tadı farklı ama birleştiği zaman aşure tadında farklı bir tat ortaya çıkıyor. Bizler de ülke olarak, Türk'ü, Kür'dü, Alevi'si, Sünni'siyle birlikte bir mozaik olarak Türkiye'yi oluşturuyoruz" dedi.

GELENEK HEP DEVAM ETMESİNİ UMUT EDİYORUM

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Şahinbey Belediyesi'nin örnek bir çalışma ortaya koyduğunu belirterek, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu geleneksel hale getirdiği aşure dağıtımını bu yılda sürdürdü. Öğrencilerimizle bir araya gelerek aşure ikramında bulunuyor. Bu gelenek bizim ve öğrencilerimiz açısından çok güze bir örnek teşkil ediyor. Bu geleneğin devam etmesini diliyor, Başkan Mehmet Tahmazoğlu'na bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.