Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğretmenlerden tiyatro gösterisi

Ezogelin Halk Eğitim Merkezi Öğretmenler Tiyatro Topluluğunun sahnelediği "Beni Deli Etme" adlı tiyatro oyunu Gaziantep seyircisinin büyük beğenisini kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2017 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 19:13
Kaynak: İHA
Öğretmenlerden tiyatro gösterisi

Şahinbey ilçesinin ikinci halk eğitim merkezi olarak bu yıl faaliyet göstermeye başlayan Ezogelin Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan tiyatro topluluğu "Beni Deli Etme" adlı oyunu sahneye koydu. Tiyatro sever 25 öğretmenin oluşturduğu topluluk tarafından üç kez sahnelenen oyun iki binin üzerinde seyirci ile buluştu.

"Beni Deli Etme" adlı oyun, komedi dozunun yüksekliği ile seyirciyi kahkahaya boğdu. Oyunu İl Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Tüfekçi, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve kalabalık bir tiyatro sever topluluk izledi.

Oyunun genel sanat yönetmenliğini yapan Erol Topal, daha önce 6 yıl Şahinbey Halk Eğitim Merkezi bünyesinde tiyatro çalışmalarında bulunduklarını, 150'nin üzerinde öğretmeni tiyatro sertifikası sahibi yaptıklarını ve her yıl nisan-mayıs aylarında olmak üzere iki perdelik oyunlar sahnelediklerini söyledi. Öğretmenlerin sadece okulda ders veren insanlar olmadıklarını, şehrin kültürel ve sosyal yaşamına da ne derece katkı sağladıklarını göstermenin verdiği mutluluğu yaşadıklarını söyleyen Erol Topal, oyunlarına uzun soluklu hazırlandıklarını, sahneye amatör ruhla çıktıklarını, ancak seyirciye profesyonel lezzet veren oyunlar sahneye koyduklarını söyledi.

Kayseri Belediye Şehir Tiyatrosu Konservatuarı Tiyatro Bölümünü bitirdiğini, Giresun ve Yozgat Belediye Şehir Tiyatrolarında yönetmenlik ve oyunculuk yaptığını, 25 yıldır tiyatroya gönül veren bir insan olduğunu belirten Erol Topal şöyle devam etti: "En büyük amacım, Gaziantep gibi bir sanayi şehrinde insanların işte eve, evden işe gidip gelen bir kısır döngünün dışına çıkarak aileleri ile birlikte tiyatro izlemenin keyfini yaşamalarına katkı sağlamaktır. İzleyiciye kaliteli oyunlar sunulunca mutlaka karşılık buluyor. Bu sayede insanlara tiyatro sevgisi alışıyoruz ve tiyatro izleme kültürü oluşturuyoruz."

Topal, tiyatroya desteklerinden dolayı Sanko Holding, Tadım Kuruyemişleri, Deva Hastanesi ve Okulları, Kıyak Yayıncılık, Logos Eğitim Teknolojileri, Ada Avangarde gibi kuruluşlara teşekkür etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.