Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OĞUZELİ’NDE ‘ÇİFTÇİNİN UMUDU SULAMA KANALI’ PROJESİ TAMAMLANDI

Oğuzeli Kaymakamlığı, Oğuzeli Belediyesi ve Gap Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından iş birliği tarafından hayata geçirilen ‘Çiftçinin Umudu Sulama Kanalı’ projesi tamamlanarak vatandaşın hizmetine sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2020 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2023 13:59
Kaynak: İHA
OĞUZELİ’NDE ‘ÇİFTÇİNİN UMUDU SULAMA KANALI’ PROJESİ TAMAMLANDI

4 bin metre uzunluğunda olan sulama kanalı yaklaşık 1000 dekarlık alana hizmet vererek, Oğuzelili çiftçilerin tarlalarını sorunsuz sulamalarını sağlayacak.

“ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ”

Çiftçilerin artık daha sağlıklı çevre şartlarına kavuştuğunu söyleyen Oğuzeli Kaymakamı Batuhan Bingöl, “Yapılan beton sulama kanalı ile artık Oğuzeli’ndeki ürünlerin katma değerleri daha kaliteli olacak” dedi.

Kaymakam Bingöl “Gap Kalkınma İdaresi Başkanlığımız, Oğuzeli Belediyemiz ve Kaymakamlığımız ile birlikte yaptığımız bu güzel projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemizin çiftçilerinin katma değerli ürünler üretebilmesi için, daha sağlıklı çevre şartlarında ürünlere ulaşabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösterdik. Ben tekrardan emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“VERDİĞİMİZ BİR SÖZÜ DAHA YERİNE GETİREBİLMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”

Geçim kaynağı çiftçilik olan vatandaşın tarlalarını artık sorunsuz sulayabileceklerinin altını çizen Oğuzeli Belediye başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Projelerimiz ve yaptığımız çalışmalarımız ile çiftçilerimizin her zaman yanında olmaya gayret gösterdik” dedi.

Başkan Kılıç, “Oğuzeli hemşerilerimize verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gap Bölge Kalkınma Başkanlığı, Oğuzeli Kaymakamlığı ve Belediyemiz İşbirliğinde hayata geçirdiğimiz 'Çiftçinin Umudu Sulama Kanalı' projemizi tamamlayarak, Halk arasında Gel Geldi Arığı olarak bilinen 4 bin Metre uzunluğunda, yaklaşık 1000 dekar araziyi sulayacak kanalımızın suyunu verdik. Bu arık 100 yıla yakın geçmişi olan bu arığımız çamur bir arıktı. Gap Kalkınma İdaresi Başkanlığından bu arığın betona dönüştürülmesini talep ettik. Sağ olsunlar onlar tarafından uygun bulundu. Yapılan beton sulama kanalı ile çiftçilerimiz hem arazisini kolay sulayabilecek hem de su artık temiz akacak. Aynı zamanda sulama kanalı ile birlikte vatandaşımızın arazisine kolay ulaşabilmesi için kanal boyunca yani 4000 metrelik arazi yolunuda hizmete sunduk. Sulama kanalının üst kısmında olan kıraç arazi sahipleride kanaldan motorla su çekerek sulama yapabilecek. Oğuzelili hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, başta Gap Kalkınma İdaresi Başkanlığımız, Oğuzeli Kaymakamımız Batuhan Bingöl Bey, Oğuzeli Çiftçi Malları Koruma Başkanımız Mehmet Günaslan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Oğuzeli Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden bugüne çiftçilerimizin her zaman yanında olduk, projelerimiz ve yaptığımız çalışmalarımız ile yanlarında olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN”

Vatandaşın dertleriyle dertlenen bir Kaymakam ve Belediye Başkanına sahip olduklarını söyleyen Oğuzeli Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mehmet Günaslan, “Yapılan beton sulama kanalı ile çiftçilerimizin sulama noktasında çok şükür hiçbir sıkıntısı kalmadı” dedi.

Oğuzeli Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mehmet Günaslan “Gel Geldi Arığının altında ki arazilerimiz sulanamıyordu. Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı olarak çiftçilerimizin sorunlarını Kaymakamımız ve Belediye Başkanımıza ileterek çözüm istedik. Sağ olsunlar kendilerinin katkılarıyla 1000 dekarlık bir alanı kısa bir süre içinde sulandı. Çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyor, Kaymakamımız Batuhan Bingöl ve Belediye Başkanımız Mehmet Sait Kılıç’a teşekkürlerimi sunuyorum. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

ÇİFTÇİLERDEN KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR

4000 metrelik beton sulama kanalı ile arazilerini artık sıkıntısız bir şekilde sulayabilecek olan Oğuzelili çiftçiler, yapılan sulamama kanalında emeği geçenlere teşekkür ederken, artık daha sağlıklı çevre şartları ile daha iyi mahsul alacakları için mutluluklarını dile getirdiler.

“SULAMA YAPMAK İÇİN KOMŞU KOMŞUSUYLA KAVGA EDERDİ”

Çiftçi Mehmet Ali Erdeğer, “Daha önceleri sulama kanalımızın suyu çok azdı. Sulama yapmak için komşu komşusuyla kavga ederdi. Bizleri bu çile ve dertten kurtardıkları için Kaymakamımızdan ve Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Çalışkan çiftçilerimiz ile birlikte inşallah daha suyu ve mahsulü bol sezonlar geçireceğiz” dedi.

“SULAMA YAPABİLMEK İÇİN GECEDEN SIRAYA GİRERDİK”

Çiftçi Ali Aydeğer, “Yaklaşık 40 yıldan beri çiftçilik yapıyorum. Daha önceden buralarda çalıdan çırpıdan ve yabani hayvanlardan geçilmezdi. Sulama yapabilmek için geceden sıraya girerdik. Çok şükür suyumuza kavuştuk. Belediyemiz tarafından yapılan yolu ile arazilerimize artık daha rahat geliyoruz. Bu sulama kanalının yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” DEDİ.

“ŞU ANDA ÇOK ŞÜKÜR SUYUMUZ FAZLASIYLA AKIYOR”

Çiftçi Hüseyin Öztürk, “Yaklaşık 10 senedir nanecilik ile uğraşıyorum. Sulama yapamadığımız için çok sıkıntı çekiyorduk. Mahsullerimizi düzgün bir şekilde yetiştiremiyorduk. Sağ olsunlar bu sene Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Çiftçi Malları Koruma Başkanımız sorunlarımızı gidermek için bu duruma el attılar. Şu anda çok şükür suyumuz fazlasıyla akıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ÇİFTÇİ KARDEŞLERİMİZE ÇOK FAYDALI OLACAK”

Çiftçi Mehmet Kellecioğlu, “Gaziantep’te bostancılıkla uğraşıyorum. Gaziantep’te tarla kiralayamadığım için Oğuzeli’ne gelip buradan tarla kiralıyorum. Maalesef burada da bu seneye kadar hep su sıkıntısı yaşadık. Yapılan kanal ile çok şükür su sıkıntımız kalmadı. Yapılan bu sulama kanalı Oğuzelili vatandaşımıza ve çiftçi kardeşlerimize çok faydalı olacak. Bu işe vesile olanlardan Allah razı olsun” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZ CİDDİ SIKINTILAR ÇEKİYORLARDI”

Çiftçi Mehmet Güllübağ “Çiftçilerimiz arazisine su getiremediği için ciddi sıkıntılar çekiyorlardı. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Çiftçi Malları Koruma Başkanımız bu işe el atarak, iki buçuk gibi kısa bir dönemde beton kanalımızı hizmetimize sundular. 4 km uzunluğunda yol yaptılar. Vatandaşımız arazilerine bu sayede rahatça gidip gelebiliyor. Gönül rahatlığıyla arazilerini sulayabiliyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz, çiftçilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.