Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Olay yerinde inceleme yaptılar

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekili Canan Candemir Çelik, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, hain terör saldırısının yaşandığı sokakta inceleme yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 06:28
Kaynak: İHA
Olay yerinde inceleme yaptılar

Terör saldırısının yaşandığı Bey Bahçe Mahallesi 91007 Sokak'a gelen Gaziantep protokolü, facianın izlerini taşıyan sokakta oturanlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vatandaşlarla bir süre sohbet eden Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, ardından taziye evini ziyaret etti.

Yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının arttığını belirten Yerlikaya, "Tam bu yerde, Nurettin ve Besne kardeşlerimizin en güzel gününde, sadece bu sokakta değil, bütün şehrimizde bütün yurdumuzda derin bir acı yaşattılar bize. Öncelikle şunu söyleyeyim, Siirt Pervaliler Derneğindeki taziyeden buraya geldik. Şehit olan 54 hemşehrilerime Cenabı Allah'tan rahmet diliyor. Yaralı kardeşlerimize, Allah'tan şifa diliyorum. Dün 17 ağır yaralımız vardı. Bugün 2'si daha şehit oldu. Birazdan şehitlerimizi son yolculuklarına uğurlayacağız. Acımız çok büyük, herkese baş sağlığı diliyorum. Terörü lanetliyorum. Terörü, politik, din ve her türlü amaç olarak kullanılmasını lanetliyorum. Hepimiz insanız ama onlar insan değil, hayvan da değil, hayvandan da aşağı yaratıklar" dedi.

Ölenlerin yakınlarına ve yaralanan vatandaş için maddi ve manevi yardımcı olduklarını söyleyen Yerlikaya, "Şehit yakınlarına, yaralılara, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü psikolojik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veriyor. Bu mekanda terörden doğan zarardan dolayı bütün hasar tespitlerini yapıyoruz. Belediyelerimizle beraber bu ailelerin acılarını hafifletmek istiyoruz. Allah bir daha böyle acıları bizlere yaşatmasın. Bize bu acıları reva görenleri de Allah kahretsin. Aziz milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum" şeklinde konuştu.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirten Yerlikaya, "Olay yeri incelemenin aldığı deliller çok yönlü olarak inceleniyor. Gelen tüm istihbarat bilgileri hep birlikte değerlendiriliyor. Zamanı geldiğinde bunları duyuracağız" ifadelerini kullandı.

ŞAHİN'DEN PROVOKASYON UYARISI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise "15 Temmuz'da ulusal ve yerel medyamız nasıl çok net bir şekilde durduysa, Cumartesi akşamı yaşanan bu olayda da çok net bir şekilde oynanan oyuna gelmediniz. Oyunun farkında olduğunuzu, tuzağa gelmediğinizi, birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize atılan bu bombanın aslında ne kadar zor bir gece olduğunu görüyorsunuz. Biz de olay anından itibaren hem bakanlığımızla, hem bu valimizle beraber bütün kardeşlerimizin yanında acısını paylaşıyoruz. Bu yapılmaya çalışılan şiddet ve provokasyonun arkasına baktığınız zaman, aslında birileri bizim zenginliğimiz olan etnik milliyetçiliğimiz hedef alıyor. Tek ricam, çok küçük provokatör ekip var. Dün cenazemizde aynısını yapmaya çalıştılar. Bunlar bu şehrin çocukları değil. Minibüslerle taşınarak buraya getirilip, acıyı kaşıyarak yeni bir provokasyon yapmaya çalışıyorlar. O yüzden buradayız. Bir ve beraberiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.