Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ömer Aksoy unutulmadı

Gaziantep Kulübü, 25. Ölüm yıl dönümü nedeniyle Türkiye'nin en önemli dil bilimcilerinden kentimizin yetiştirdiği en renkli simalardan Ömer Asım Aksoy'u , "Her boyayı boyadık, bir fıstığı yeşili kaldı." temalı özel bir etkinlik ile and

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2018 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 05:20
Kaynak: İHA
Ömer Aksoy unutulmadı

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ömer Asım Aksoy'un kendi adını taşıyan salonda yapılan anma toplantısının açılışında konuşan Gaziantep Kulübü Başkanı Tarık Aytekin şunları söyledi ; "Bir ülkenin kültürünün kalıcılığı , o ülkenin yaratıcı insanlarına değer biçme anlayışı ile paralel gelişir. Gerçeğin arayışındaki o insanlar ise , içinde yaşadıkları çağın ve toplumun gelişmesine katkıda bulunurken çoğu zaman sahnenin arkasında kalmayı göze alırlar. Gaziantep Kulübü olarak , onları hatırlamak görevimiz , onlarla gurur duymak hakkımızdır. Bu anlayış ile , Türk Dili ve Gaziantep Ağzı'na paha biçilmez katkılar sunmuş gururumuz Ömer Asım Aksoy'u ölümünün 25. Yıl dönümünde bu anma toplantısı aracılıyla selamlamak istedik."

Ömer Asım Aksoy'un hayatı ve çalışmaları , kendisinin ve dostlarının anlatımıyla sunulduğu bir belgeselden kesitlerle katılımcılar ile paylaşıldıktan sonra , Gaziantep Ağzı ile ilgili araştırmalarıyla ön plana çıkan Eğitimci yazar Nurel Taner ve Mimar Abdülkadir Evişen, katılımcılara her yönüyle Gaziantep Ağzı'nı anlattılar. Bu anlatımda Gaziantep'e özgü unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş onlarca deyim , atasözü , tekerleme ve kelime izleyicilerin yüzünden gülümsemeyi eksik etmedi. Konuşmacılara günün anısına plaket takdiminden sonra salonda bulunan herkes Gaziantep Marşı'nı söyleyerek programı sonlandırdı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.