Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Ortak projelere hazırız"

Dünya Basın Özgürlüğü Günü münasebetiyle Suriyeli Gazeteciler Kulübü tören düzenledi. Törende Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay'a da teşekkür plaketi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2017 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 06:55
Kaynak: İHA
"Ortak projelere hazırız"

GGC Başkanı Ay yaptığı konuşmasında Suriyeli meslektaşlarının yanında olduklarını söyleyerek, "Her türlü ortak proje yapmaya hazırız" dedi.

 

"SURİYELİ MESLEKTAŞLARIMIZIN SAYISININ ARTMASINDAN MEMNUN OLDUK"

Bazı lojistik sebeplerden dolayı geç kutlandığı ifade edilen 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü sebebiyle ödül töreni düzenlendi. Törende GGC Başkanı İbrahim Ay, Basın Yayın Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koska'ya da teşekkür plaketi verildi. Bununla birlikte törende yer alan Suriyeli Gazeteciler Kulübü üyelerine de hediye takdim edildi. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay yaptığı konuşmada kulübün açılışında da yer aldıklarını kaydederek, meslektaşlarının sayısının artmasından memnun olduklarını söyledi. Her türlü projeye açık olduklarını da dile getiren Ay, "Bu kulüp kurulduğunda bizler de Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak katılmıştık. 95 kişiyle kuruldu. Şu an 118 üyesi olmuş. O günden bu yana Suriyeli gazeteci meslektaşlarımızın sayısının artması bizi son derece memnun etti. Bilindiği gibi Suriyeli meslektaşlarımız İstanbul'dan sonra en fazla Gaziantep'te mesleğini yapmaktadır. Ne kadar zor şartlar altında çalıştığınızı tahmin edebiliyoruz. 6 yıl içerisinde 418 Suriyeli gazeteci meslektaşımız hayatını kaybetti. Onları buradan saygı ve rahmetle anıyorum. Bizler de GGC olarak her zaman sizin yanınızdayız. Her türlü ortak proje yapmaya da hazırız" diye konuştu.

SORUNLAR YERİNDE ÇÖZÜLECEK

Basın Yayın Enformasyon Gaziantep İl Müdürü Ertan Koska da Suriyeli gazetecilerle ilgili yapacakları çalışmaları anlatarak şu ifadelere yer verdi: "Geç kalınmış bazı çalışmaları başlatmış olmanız hem sizin hem de bizim için iyi olacak. Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis İl Müdürlüğü olarak Gaziantep'te ne kadar Suriyeli basın mensubu varsa birebir yerinde ziyaret etmek ve taleplerini birebir dinlemek için program başlattık. Bu çalışmayı yaptıktan sonra Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğüne takdim edeceğiz. Çünkü Türkiye'deki gazetecilerle gazetecilik konusunda birebir ilgilenen kurum Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğüdür. Daha sonra onları buraya davet ederek sorunlarınızı yerinde çözmek ve genel müdürlüğümüzle bunları paylaşmak istiyoruz."

"RAMAZAN BAYRAMI'NDAN SONRA KURSLAR DÜZENLEYECEĞİZ"

Suriyeli Gazeteciler Kulübü Başkanı Muhammed Emin ise kulübün Gaziantep'teki Suriyeli gazetecileri ilk toplayan kurum olduğuna dikkat çekere bunun bir başarı olduğunun altını çizdi. Emin, "Çünkü daha önce Suriyeli basın mensupları sistemsiz bir şekilde çalışıyordu. Kulübümüzün Türk medyasına da katkısı olmasını temenni ediyoruz. Türk kurumlarla işbirliği gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bunun için de tüm basın mensuplarını içine alan bir plan hazırladık ve hayata geçirmeye çalışıyoruz. Ramazan Bayramı'ndan sonra tüm üyelerimize değişik alanlarda kurslar düzenleyeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.