Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otopark yönetmeliği ertelendi

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı İbrahim Apa’nın geçtiğimiz hafta gündeme getirdiği, Otopark Yönetmeliği’nin ertelenmesine yönelik girişimleri olumlu sonuç verdi. Yönetmelik 1 Ocak 2019’a kadar ertelendi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2018 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 01:51
Kaynak: İHA
Otopark yönetmeliği ertelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca hazırlanan Otopark Yönetmeliği 1 Haziran 2018 tarihinde yürürlüğe girmesi kararlaştırılmıştı. GAİMDER’in yaptığı girişimlerin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de desteği ile söz konusu talep Bakanlık tarafından olumlu karşılandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yönetmeliğin 1 Ocak 2019’a kadar ertelenmesine karar verdi. Erteleme kararı, Resmi Gazete’de de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

APA “ERTELEME DOĞRU, ANCAK DEĞİŞİKLİK ŞART”

Başkan İbrahim Apa, ertelemenin yerinde ve doğru bir karar olduğunu belirterek, Bakanlığa teşekkür etti. Yasanın mevcut haliyle yürürlüğe girmesinin sakıncalarına dikkat çeken İbrahim Apa “Bizim talebimiz, yönetmeliğin yeniden görüşülerek, kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi yönünde. Her ne kadar yönetmelik 1 Ocak 2019’a ertelenmiş olsa da, bu şekliyle çıkmasını çok olumlu bulmuyoruz. Yönetmelik bu haliyle çözüm getirmeyecek. Bina otoparklarının kapalı olması halinde LPG’li araçlar bu otoparkları kullanamayacak. Dolayısıyla tekrar açık otopark yapılması ihtiyacı ortaya çıkacak. GAİMDER olarak köklü bir değişiklik yapılması yönündeki girişimlerimiz devam edecek” dedi. Apa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na, sektörün beklentilerini karşılayacak ve insanların ihtiyaçlarına cevap verecek yeni bir Otopark Yönetmeliği hazırlaması çağrısında bulundu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.