Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÖZDAĞ VE HEYETİ GAZİANTEP'TE

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2022 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:13
Kaynak: İHA
ÖZDAĞ VE HEYETİ GAZİANTEP'TE

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gaziantep'e geldi. Gaziantep il binasında basın açıklaması yapan Özdağ, ''Gaziantep'te takviye gıdası için 535 bin Suriyelinin bebeklerinin aylık olarak Göç İşleri tarafından ödenen faturası 9 milyon TL, 2 milyon 200 bin Türk'ün ise 8.5 milyon TL. ''dedi. Önümüzdeki seçimin de bir referandum olacağına değindi. 

Özdağ, “Gaziantep işgal altında, 100 sene önce işgalcileri kovan Gaziantep işgal altında, işgal her geçen gün daha da artıyor. Suriyelilerin, Afganların yeni gelişleriyle artıyor. Gaziantepliler adeta kendi şehirlerinde itilmiş kakılmış ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürülmüş haldeler. Yazın parklar işgal altında, Gaziantepliler kenardan seyrediyorlar. 12 ay boyunca hastaneler işgal altında, Gaziantepliler şehir hastanelerini kullanamıyor ve özel hastanelere yönelmek zorunda kalıyorlar. Parası olan tabii. Parası olmayanlarsa Suriyelilerin ardından sıraya giriyorlar. Gaziantep Suriyeli işgali yükü altında omuzlarına karabasan çökmüş bir insan gibi eziliyor. Resmi rakamlara göre 535 bin Suriyeli 2 milyon 200 bin Türk var bu şehirde. Bebeklerin takviye gıdası var. Gaziantep'te takviye gıdası için 535 bin Suriyelinin bebeklerinin aylık olarak Göç İşleri tarafından ödenen faturası 9 milyon TL, 2 milyon 200 bin Türk'ün ise 8.5 milyon TL. Görünürde sayları 750 bin ama resmi kayıtta Türklerin dörtte biri kadar olan Suriyelilerin bebekleri için sarf edilen sıvı gıda takviye için ödenen para, onlardan dört kat fazla olan Türklere ödenenden daha fazla” dedi. 

Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Eğer Türkiye'de ve Gaziantep'te Suriyelilerin kalmasını istiyorsanız hangi partiye verirseniz verin kalırlar. Gitsin diyorsanız oyunuzu vereceğiniz bir tek parti var o da Zafer Partisi. Biz hepsini Anadolu Kalesi adını verdiğimiz proje ile bir sene içinde geri yollayacağız.'' dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.