Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ozonla gelen sağlık mucizesi

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2019 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 21:53
Kaynak: İHA
Ozonla gelen sağlık mucizesi

Doç. Dr. İrfan Koca, ozonla terapinin faydalarını anlattı: Kalori ve yağları yakıyor, yaşlanmayı geciktiriyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, detoks etkisi yapıyor, migren, bel ve boyun fıtıklarının yol açtığı ağrıları gideriyor, stres ve yorgunluğu azaltıyor, romatizmal hastalıklara iyi geliyor.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. İrfan Koca, güvenli, etkili ve bilimsel bir uygulama olan ozonla tedavinin tüm dünyada birçok hastalıkta veya sağlığı korumak amacıyla yaygın olarak kullanıldığını söyledi.

VÜCUTTAKİ TOKSİNLER ATILIYOR

Ozon tedavisinin konusunda eğitimli doktor ve hemşire tarafından yapılması gerektiğini belirten Doç. Dr. İrfan Koca, medikal Ozon tedavisi ile doku ve hücrelerin oksijeni en iyi şekilde kullanmasının amaçlandığını belirtti. Doç. Dr. Koca, "Kan hücrelerimiz ozon ile temas ettiklerinde alyuvarlar elastikiyet kazanır ve böylece kanın akışkanlığı artar. Alyuvarların oksijen taşıma kapasitesi ve oksijeni dokulara bırakma yeteneği artar. Hücre metabolizması hızlanır, vücutta toksinlerin atılmasını sağlar" dedi.

YAŞLANMAYI GECİKTİRİYOR

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. irfan Koca, ozon terapinin faydalarını şöyle anlattı: "Ozon terapi ile artan metabolik faaliyetler sonucunda da kalorilerin ve yağ depolanmasını değil yakılmasını sağlamaktadır. Yaşlanmayı geciktirir, bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle mevsimsel alerji, grip ve diğer salgınlardan etkilenen ve risk grubunda yer alan kişiler üzerindeki koruyucu etkisi çok güçlüdür. Bir yandan damarların genişlemesini diğer yandan kan hücrelerinin oluşumunun artmasını sağlayarak vücudun ihtiyaç duyduğu bölgelerine, yeterli miktarda kanın gitmesi sağlanır. Bu yolla çeşitli damar hastalıklarının tedavisine yardımcı olmaktadır. Yeni hücre yapımının hızlanması sonucunda iyileşmeyen yaraların kapanması mümkün olur. “Diyabetik ayak” gibi yapısı bozulmuş dokuların yenilenmesi ozon sayesinde mümkün olmaktadır.

AĞRIYA YOL AÇAN ETMENLERİ ORTADAN KALDIRIR

İnsan vücudunda üretilen zararlı toksik maddelerin arındırılması yoluyla, olası zararlardan korunma gerçekleşir. Alman bilim dünyasında ‘kanın yıkanması’ olarak kabul gören ozon terapi, gerçek anlamda detoks etkisi yaratmaktadır. Bilinen her türlü virüs, bakteri ve mantar gibi çeşitli hastalık etkenlerinin dezenfeksiyonunu sağlar. Bu yolla antibiyotikler ile tedavi edilemeyen veya tedavi edilmesi çok güç olan hastalıklarının tedavi edilmesi mümkün olmaktadır. Migren, Boyun ve bel fıtıkları başta olmak üzere birçok ağrılı durumda, ağrıya yol açan nedeni ortadan kaldırır ve ağrının hissedilmesine neden olan kimyasalları uzaklaştırarak ağrı hissinin kısa sürede yok olmasını sağlar. İltihaplı romatizma, kas romatizmalarının ve inflamatuar barsak hastalıklarının tedavisinde etkilidir."

KANSERİN GÖRÜLME SIKLIĞINI AZALTIR

Ozon terapinin, kanser tedavisinde de olumlu etkileri olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Koca, "Kanser hücreleri genellikle oksijensiz ortamda oluşur ve çoğalır. Ozon yoluyla yüksek oksijene kavuşan dokulardaki kanserojen hücreler üreyemez hale gelir. Ozonun kanserin görülme sıklığını azalttığı hakkında çok sayıda bilimsel yayın bulunmaktadır. Stres, yoğun çalışma temposu, zihinsel ve bedensel yorgunluk tedavilerinde için çok ideal bir terapidir. Kırmızı ve beyaz kan hücrelerini aktive eden ozon sayesinde kişiler kendilerini yenilenmiş hisseder, uyku kalitesi, zihinsel ve fiziksel performans gücü artar, yorgunluk ve bitkinlik azalır" diye açıklamada bulundu.

Doç. Dr. Koca, hastadan alınan kanın, ozonla zenginleştirilerek tekrar hastaya verilmesi olarak özetlenen ozonla terapinin ileri derecede kansızlık ve kanla ilgili kalıtsal hastalığı olanlara, hipertiroidi hastalarına, yeni gelişmiş kalp enfarktüsü ve kanamanın aktif olarak devam ettiği bazı hastalara uygulanamayacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.