Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özyurt: " Gaziantep, Türkiye’ye örnek oluyor”

Nizip Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, 2016 yılında zorları başaran Gaziantep'in her alanda Türkiye'ye örnek olmaya devam ettiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2017 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 23:53
Kaynak: İHA
Özyurt: " Gaziantep, Türkiye’ye örnek oluyor”

Özyurt, yaptığı açıklamada, her zaman Türkiye'ye örnek gösterilen Gaziantep'in zor zamanlarda önemli işler başaran bir şehir olduğunu söyledi.

Dezavantajları avantaja çevirmeyi bilen Gaziantep'in ihracatta da aynı şekilde yoluna devam ettiğini vurgulayan Özyurt, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan şehrimiz hem bölgemize hem de ülkemize örnek bir şehirdir. Çalışmak, araştırmak ve üretmek kentimizin genlerine işlemiştir. Bu nedenle işadamlarımız yeni pazarlara açılıp hem ürünlerini pazarlıyor hem de şehrin tanıtımına katkı sağlıyor. Şehrin haritadaki yerini gören yabancı işadamları önce duraksa da Gaziantepli işadamlarının sayesinde kentin güvenli bir şehir olduğunu biliyorlar. Bu yönüyle hem ticaret hem de fahri turizm elçisi görevini yapan işadamlarımızı tebrik ediyorum."

Nizipli işadamlarının da rol modeli olan Gaziantep iş aleminin her anlamda lider olduğunu vurgulayan Özyurt, böylesine zor bir zamanda bile fedakarlık ederek ülkesinin ve şehrin kalkınmasına katkı sağlayan iş dünyasının takdire şayan olduğunu ifade etti.

Gaziantep'in ihracat rakamlarına da değinen Özyurt, aralık ayında 554 milyon 677 bin dolarlık ihracata imza atıldığını vurgulayarak, yıl genelinde de bu rakamın 6 milyar 258 milyon 347 bin dolara ulaştığını dile getirdi. Yılı 5'nci sırada tamamlan ihracatçıların bu yılı da daha iyi yerlerde bitireceklerine inandığını kaydeden Özyurt, "Bu yıl yapılanlar gelecek yılın teminatıdır. Bu nedenle işadamlarımıza yürekten inanıyorum. Hep birlikte çalışacağız ve hep birlikte başaracağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.