Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PENTEX FUARI 14 ŞUBAT'TA AÇILACAK

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Türkiye, üretim çeşitliliği ve ürün yelpazesinin fazla olduğu tekstil sektöründe, dünyada söz sahibi konumundadır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2018 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 04:47
Kaynak: İHA
PENTEX FUARI 14 ŞUBAT'TA AÇILACAK

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden tekstilin geleceği için moda ve tasarıma öncelik verip, markalaşmaya yönelmesi gerektiğine vurgu yapan Konukoğlu, 14-17 Şubat tarihlerinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenecek 7'inci. Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı'na (PENTEX) ilişkin değerlendirme yaptı.

Fuarların, sektörlerin gelişmesi, ürünlerin tanıtılması ve sanayinin gelişip kalkınması için fırsat olduğunu anlatan Konukoğlu, Gaziantep'te düzenlenen fuarların, bölge açısından da büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

"Beyaz altın" olarak tanımlanan pamuğun tekstilin mihenk taşı ve Gaziantep sanayisine yön veren önemli sektör olduğunu kaydeden Konukoğlu, "İhracatçılarımız ve üreticilerimiz güçlü Ar-Ge çalışmalarıyla, yurtiçi ve yurtdışı piyasalarındaki eğilimleri yakından takip ederek, katma değeri yüksek ürünlerle pazar paylarını daha çok artırabilirler. Fuarlar bu anlamda çok önemli görev üstleniyor" diye konuştu.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.