Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polislik zor bir meslek

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2019 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2023 00:30
Kaynak: İHA
Polislik zor bir meslek

Türkiye Polis Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Atilla Kılıç, “10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan Polis nizamnamesi ile kurulmuş olan, Devletimizin güzide kurumlarından Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 174.Yılını büyük bir onur ve gururla kutluyoruz” dedi.

Başkan Kılıç yaptığı açıklamada, “Anayasa, kanun, tüzük ve yönetmeliklerden almış olduğu yetkiyle büyük bir cesaret, feragat ve fedakarlıkla gece gündüz, sıcak soğuk demeden görevini yapmakta, Devletin bekası milletin huzur ve güvenliği için, kutsal yeminine bağlı kalarak gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmemektedir. Her türlü gerici akımlara, bölücü teröre ve gençliğimizin büyük belası uyuşturucu ile mücadele, trafik terörü başlıca öncelikli görevlerimiz arasındadır. Tüm bu hizmetler yerine getirilirken başta halkımızın huzur ve güveni olmak üzere, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, İnsan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin bağımsızlığı ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyeti ve Demokrasiyi korumak, temel amacımızdır.

Ne yazık ki; Bu ağır sorumluluk ve koşullar altında görevini yerine getiren, çalışanı ve emeklisi ile yaklaşık 500 bin, aile fertleri ve yakınları ile milyonları bulan teşkilat mensuplarının, Başta ekonomik sıkıntıları olmak üzere, ağır çalışma koşulları ile sosyal taleplerinin gerçekleştirilememiş olması düşündürücüdür” dedi.

Başkan Kılıç, yıllardır mücadelesini vermiş olduğumuz, son yıllarda sosyal medya, yazılı ve görsel basında sıkça dile getirilen sorunlarımızı siz değerli kamuoyu ile paylaşıyoruz.

1- Tahsil farkı gözetmeksizin, 3600 ek gösterge talebimizin yerine getirilmesi. Emniyet hizmetleri tazminatı ile aile yardımı ödeneği (emekliler için)taleplerimizin en kısa sürede gerçekleşmesi.

2- Çalışan personelin, çalışma koşullarının düzeltilerek, baskı ve keyfi uygulamaların sonlandırılması.

3- Sosyal tesislerden yararlanılması konusunda, teşkilat mensubu çalışan ve emeklilere, hassasiyet gösterilmesi, yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve takip edilmesi.

4- Son yıllar hatta aylarda yaşanan intihar olaylarının, tüm yönleri ile araştırılarak bu tür acıların yaşanmasının engellenmesi.

5-İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğünün tarafından 07,11,2018 tarih ve 45700787.2654(63331)sayı ile İl Emniyet Müdürlüklerine gönderilmiş olan, teşkilatlanma çalışmaları yazısı üzerinde hassasiyet gösterilmesi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.