Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prematüre Günü Medical Park’ta kutlandı

Medical Park Gaziantep Hastanesi, 17 Kasım Dünya Prematüre Gününü hastanemizde dünyaya gelmiş prematüre bebeklerle kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2018 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 07:58
Kaynak: İHA
Prematüre Günü Medical Park’ta kutlandı

Medical Park Gaziantep Hastanesi, Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Servet Özkiraz ve Yenidoğan ekibi 17 Kasım Dünya Prematüre günü sebebiyle hastanemizde dünyaya gelmiş prematüre bebekler ve aileleriyle Dünya Prematüre Günü için bir araya geldi. Başhekim Uzm. Dr. Sadreddin Haksal’ın katıldığı etkinliğe çocuklarını bekledikleri süreden daha erken kucaklarına almanın hem şaşkınlığı hem de mutluluğunu yaşayan aileler anılarını tazeleyerek mutlu bir gün geçirdi. Etkinliğin başında Çocuk Doktoru Doç. Dr. Servet Özkiraz konuşma yaparak haftanın anlam ve önemine değindi.

Doç. Dr. Özkiraz; ‘’17 Kasım Prematüre Günü Sebebiyle hastanemizde prematüre bebeklerimizle ilgili bir etkinlik düzenledik. Aile için de, bakan için de çok dikkat edilmesi gereken özel bebeklerdir prematüre bebekler. Zamanından önce doğan bebek demektir. Yani 40 hafta olan doğum sürecinin 37. haftadan önce gerçekleşmesi halidir. 24 ile 37 hafta arasında olan doğumlar prematüre doğumlardır. Prematüre doğumlarda bebeklerle ilgili bir çok sorunumuz olabiliyor. Akciğerlerin, midenin ve kalbin olgunlaşmaması gibi durumlarda yoğun destek ihtiyacı olabiliyor. Hiçbir bebeğimizde sorun olmadı ve ailelerine sapasağlam teslim edildiler. Tabi bu bir ekip işi. Bu konuda tüm ekip arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Etkinlik, yenidoğan ekibi ve ailelerin pasta kesimi ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.