Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Reformlar devam etmeli”

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Aralık ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Settar Konukoğlu başkanlığında meclis ve disiplin kurulu üyelerinin katılımı ile yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2017 21:03
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 14:31
Kaynak: İHA
“Reformlar devam etmeli”

Meclis toplantısının açılışında konuşan Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümünü kutladı ve Gaziantep’in ve GTO’nun gelişmesi için bir yıl boyunca özverili bir şekilde çalışan meclis üyelerine teşekkür etti.

Meclis toplantısında 2017 yılındaki gelişmeleri değerlendiren ve yeni yıla ilişkin görüşlerini paylaşan GTO Meclis Başkanı Konukoğlu, “Gaziantep’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. Yıl Dönümünü coşku içinde kutladık. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Antep Savunmasında şehit olan 6317 kahramanımız başta olmak üzere bu topraklar için canını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle, muhterem gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Küllerinden doğan ve bugün ülkenin önemli bir ticaret ve sanayi merkezi olan kentimizin mensubu olmaktan, Gaziantepli olmaktan gurur duyuyoruz.

Geçtiğimiz günlerde gündemi uzun süre meşgul eden Kudüs’le ilgili yaşanan olayları hep birlikte takip ettik. Birleşmiş Milletler bu konuda yapılan oylamayla doğru olanı bütün dünyaya gösterdi.

Acısıyla tatlısıyla bir yılı geride bırakıyoruz. 2016 yılı ülkemizin yaşadığı en zor yıllardan biriydi. 2017 yılı da o zor yılın yansımalarının etkisiyle geride kalıyor. Ülkemiz her anlamda önemli sınavlar verdi. 2018 yılının ülkemize ve tüm dünyaya huzur getirmesini temenni ediyor, yeni yılın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Meclis toplantısında, küresel, bölgesel ve ekonomik gelişmeleri değerlendiren ve Odanın çalışma ve projeleriyle ilgili meclis üyelerini bilgi veren Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu; 2018’de 120. Kuruluş Yıl dönümünü kutlayacak olan Gaziantep Ticaret Odası’nın kuruluşundan günümüze Gaziantep ve ülke için çalıştığını, birçok önemli projeye imza attığını belirtti.

Gaziantep Ticaret Odası’nın 2017 yılında birçok etkinliğe imza attığını vurgulayan GTO Başkanı Hıdıroğlu, “İlimizin, ülkemizin sosyal ve ekonomik anlamda kalkınması için 2017 yılını oldukça yoğun geçirdik. Adı Gaziantep olan her konuyla ilgilenmenin gayreti içinde olduk. Gaziantep Ticaret Odası olarak ilimizin ve ülkemizin kalkınmasını doğrudan veya dolaylı etkileyebilecek her gelişmeyi yakından takip ettik. Yeni yılda da Gaziantep’le ilgili her konuyu ve gelişmeyi yakından takip etmeye devam edeceğiz.

2018 yılında da üyelerimize yerinde ve zamanında etkin hizmet verebilmek için; odamızın kurumsal kapasitesinin geliştirilmesi, girişimciliğin desteklenmesi ve üyelerimizin daha ileri hedeflere yönelmelerine dönük çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’te ülke olarak 500 milyar dolar ihracat yapma hedefine Gaziantep olarak 30 milyar dolarlık bir katkı sağlamayı amaçlıyoruz. 2018 yılında da bu hedefe bir adım daha yaklaşmak için Gaziantep olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Gaziantep ve ülkemiz adına yararlı olacağını düşündüğümüz, Gaziantep’in ve bölgenin tanıtımı, kentimizin üretimi ve istihdamına katkı sağlayacak projeler üretmeye, diğer kuruluşlar tarafından üretilen projeleri desteklemeye devam edeceğiz.

Unutulmasın ki her yenilik yeni bir umuttur. Bu inançla 2018 yılını bizler de herkes gibi coşkuyla, mutlulukla ve heyecanla karşılıyoruz. 2018 yılında toplumumuzda huzur, barış ve kardeşliğin pekişmesi en büyük dilediğimizdir. Tüm insanların yeni yılı sağlık ve huzur içinde geçirmelerini diliyorum.” dedi.

Yılın son meclis toplantısında 2017 yılındaki ekonomik gelişmeleri de değerlendiren ve 2018 yılı beklentileri ile ilgili görüşlerini de paylaşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Hıdıroğlu, “2017 yılı dünyada ve bölgemizde zorlu geçti. Ekonomide açıklanan rakamlar 2018 yılına umutla bakmamızı sağlıyor. Son altı yılın en yüksek büyüme oranını yakalayan ülkemizde sürdürülebilir büyümenin devam etmesi gerekiyor. Ekonomi politikaları çerçevesinde yeni yılda da yapısal reformlar ve yerli üretimi teşvik edici adımlar atılmaya devam edilmelidir. Bunun yanında enflasyon mutlaka tek haneli rakamlara düşürülmelidir. Sınırlarımızda yaşanan sorunların sona ermesi, jeopolitik belirsizliklerin azalması ekonomiyi olumlu yönde etkileyecek gelişmelerin başında geliyor.

Ülke olarak 2023 hedeflerine ulaşmak için daha çok yatırım, üretim, istihdam ve daha çok ihracat yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

2017 yılının son meclis toplantısında Odanın 2018 tahminî bütçesi de kabul edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.