Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Gür, engelli öğrencilerle biraraya geldi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla GAÜN’de öğrenim gören engelli öğrencilerle bir araya gelerek öğle yemeği yedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 17:31
Kaynak: İHA
Rektör Gür, engelli öğrencilerle biraraya geldi

Rektör Prof. Dr. Gür, hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu ifade ederek, “Gelecekte her birimiz kazalarla, çeşitli afetlerle bir şekilde engelli olabiliriz. Şu anda sağlamız diye engelli bireyleri görmemezlikten gelemeyiz. Fiziksel engeller aşılabiliyor da beyindeki engelleri aşmak çok zor. Önce beynimizdeki engelleri aşacağız. En büyük engel insanlar arasındaki sevgisizliktir, empati yapamamaktır. Bu empati ve sevgiyi de geliştirdiğimiz zaman toplumda engelli denilen bireyimiz kalmaz” şeklinde konuştu.

Devletimizin özellikle şu anda engelli bireylere çeşitli haklar verdiğini aktaran Prof. Dr. Gür, “Topluma katılmalarını istiyorlar. Fırsatlar verildiği, önlerine engel bırakılmadığı zaman her şeyi aşabiliyorlar. Biz de beyinlerimizdeki engelleri aştığımız zaman sadece 3 Aralıkta değil her gün bu kardeşlerimizle, öğrencilerimizle bir arada olabiliyorsak ne mutlu bize” dedi.

Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Savaş Gürsoy ve Prof. Dr. Hilmi Bayraktar’ın da katıldığı etkinlikte; GAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencisi doğuştan görme engelli Neşe Mercan, milli takımda yer alarak 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda şampiyon olduklarını belirterek, “İmkanlar verildiği zaman bizim neler yapabileceğimizi birçok insan gördü. Gaziantep Üniversitesi üst yönetimine engellilere karşı duyarlılıktan dolayı ve böyle bir organizasyon düzenledikleri için çok teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.