Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rektör Gür intörnlere seslendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi ve TargeT Teknoloji Transfer Ofisi işbirliğiyle düzenlenen “İntörn Mühendislik Zirvesi” başladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 12:12
Kaynak: İHA
Rektör Gür intörnlere seslendi

GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, yeni dönem intörnlerine başarılar diledi. Yeni dönem intörnlere seslenen Prof. Dr. Gür, “Yüklediğimiz teorik bilgileri sahada uygularken karşılaşacağınız problemleri çözmek üzere uygulama alanında problemleri tespit edin, yaşanmışlıklar üzerinden de sorabileceklerinizi o anda sorun ki daha sonra çalışma hayatına geçtiğinizde bir şey sormanız gerektiğinde sıkıntı yaşamayasınız” dedi.

Prof. Dr. Gür, Mühendislik eğitiminde intörnlük programının tescillenmiş bir marka olarak Gaziantep Üniversitesi’ne ait olduğunu belirterek, şu anda patent hakkı olarak da birçok üniversite tarafından uygulanmak üzere kendilerinden görüşler, öneriler alındığını ve kullanım hakkı istendiğini ifade etti.

‘‘ÖĞRENCİMİZ UYGULAMADAN MEMNUN’’

İntörnlük uygulamasından öğrencilerin memnuniyeti hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gür, “2438 öğrenci intörn olarak bu üniversiteden mezun oldu. Rastgele bir program değil bu ve onların üzerinde yapılan anketlerde yüzde 97 oranında intörnlük programının mühendisliğe katkısının vazgeçilmez olduğu, yüzde 96 oranında eğitime büyük katkı sağladığı, en önemlisi de yüzde 90’a yakın oranda da sanayiyle sanayicilerle işbirliğinde önemli bir argüman olduğu ortaya çıktı. Bu sizin verileriniz yani sizin ağabeylerinizin, ablalarınız verileri” şeklinde konuştu.

‘‘BU TRENDİ DEVAM ETTİRİN’’

Öğrencilerden bu başarı trendini devam ettirmelerini isteyen Prof. Dr. Gür, “Gaziantepli bir öğrenci, Gaziantep Üniversitesi öğrencisi olarak gittiğiniz kurumlara kimliğinizi vurun, damganızı vurun. ‘Bu öğrenci gerçekten kaliteli, bu öğrenci bana gönderildiği için mutluyum ve bu öğrencimi mühendis olarak yanımda tutmak istiyorum’ diye bırakın onlar bizden talep etsinler sizleri. Kimliğinizin farkında olarak geleceğe vizyon biçin ve Gaziantep Üniversitesi’nin bir mensubu, mühendisi olarak da her zaman gelecekte kimliğinizi koruyun” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Ali Gür’e konuşması sonrasında mühendisliğin arması olan baret ve fular takdim edildi. Programda; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Günal İş Disiplini Eğitimi, Endüstri Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Selen Yücesoy İşletmelerde kullanılan Kalite Sistemleri Eğitimi, GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş- Genel Müdürü Ekrem Tekin İntörn Mühendislik Sürecinde Proje Geliştirme ve Yönetimi Eğitimi, Araştırma Görevlisi Süleyman İpek ise İntörn Mühendislik için İş Güvenliği Eğitimi konularında bilgi verdi. Etkinlikte Sarpaş Danışmanlık A.Ş Kurucusu-Girişim Savaşçısı Berke Sarpaş da bir sunum gerçekleştirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.