Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Sağlık çalışanları emeğinin karşılığını istiyor"

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, Sağlık-Sen Gaziantep Şubesini ziyaret ederek sağlık çalışanları ile bir araya geldiği toplantıda, "Taleplerimizin peşini bırakmayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2019 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 10:22
Kaynak: İHA
"Sağlık çalışanları emeğinin karşılığını istiyor"

Toplu sözleşme süreci ve sendikal gündem ile ilgili sağlık çalışanları ile sohbet toplantısı düzenleyen Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şemsettin Karadoğan, toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen taleplerin takipçisi olacaklarını söyledi. Sağlık-Sen olarak toplu sözleşme görüşmelerine çok iyi hazırlandıklarını belirten Karadoğan, "En başından itibaren hem sendikal varlığımızın gereği hem de 252 bin üyemiz ve yüz binlerce hizmet kolu emekçisinin beklenti ve sorumluluğuyla hareket ettik. Sonunda, kararı Kamu Hakem Heyeti verdi. İtiraz hakkımızı bu aşamada da kullandık ve hakem heyeti hakemlik değil, noterlik yaptı. Ancak bu taleplerimizin peşini bırakmayacağız. Mücadelemiz devam edecek" dedi.

"SAĞLIK-SEN'İN DURUŞU TAKDİR TOPLADI"

Genel Başkan Yardımcısı Karadoğan, Sağlık-Sen'in toplu sözleşme görüşmelerinde ortaya koyduğu duruşla gerek kamu çalışanları gerekse de kamuoyu nezdinde yüksek düzeyde pozitif algı oluşturduğunu kaydetti. Karadoğan, emek ve özgürlük mücadelesinin birlikte olması halinde anlam kazanacağını da vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Sağlıkta dönüşümün kahramanı olan sağlık çalışanlarının haklarının tam ve eksiksiz bir şekilde ödenmesini istiyoruz. Bunun için de öncelikli olarak adil bir döner sermaye sisteminin hayata geçirilmesi gerekiyor. Mevcut döner sermaye sistemi artık miadını doldurdu. Mevcut sisteme göre pasta büyümediği için de, ne yaparsanız yapın sağlık çalışanlarının geliri sürekli azalıyor. Çoğu hastanede artık sağlık çalışanları sabit ödemenin dışında döner sermaye almıyor. Tükenmişliğin en yoğun olduğu bir hizmeti büyük bir özveri ile yerine getiren sağlık çalışanları emeğinin karşılığını istiyor. Ekonomik büyümedeki payını istiyor. Sağlık-Sen olarak yeni bir ek ödeme sisteminin hayata geçirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor."

"ÖNEMLİ KAZANIMLARA İMZA ATTIK

Sağlık-Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı da, Sağlık-Sen'in yetkili sendika olmasından sonra sağlık çalışanlarının çok önemli kazanımlar elde ettiğini belirterek, "Sağlık-Sen yetkili sendika olmadan önce promosyonlar personele değil hastane yöneticilerinin odalarının tefrişatına ya da hastanenin farklı ihtiyaçlarına harcanıyordu. Sağlık-Sen, promosyonların tamamının çalışanlara ödenmesini sağladı. Bunun yanında sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, lisans tamamlama hakkı, yıpranma payı gibi sağlıkta devrim denilebilecek kazanımlara imza attık. Sağlık-Sen olarak yeni kazanımlar için üyelerimizden aldığımız güçle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.