Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

SAĞLIK ÇALIŞANLARI TEMALI YARIŞMANIN ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde “Sağlık Çalışanları Konulu Resim, Şiir ve Deneme Yarışması Ödül Töreni” düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 25.02.2021 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 08:49
Kaynak: İHA
SAĞLIK ÇALIŞANLARI TEMALI YARIŞMANIN ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Pandemi sürecinde değeri bir kez daha hatırlanan sağlık çalışanları için Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen “Sağlık Çalışanları Konulu Resim, Şiir ve Deneme Yarışması Ödül Töreni” Büyükşehir Konferans Salonu’nda organize edildi. Tören öncesi Sağlık Bakanlığınca hazırlanan ‘sağlık çalışanları’ konulu kısa video gösterimi yapıldı. Protokol konuşmaları sonrasında ödül törenine geçildi. 3 kategoride hayata geçirilen yarışmada birincilik kürsüsüne oturan; Berkay Gökgöz çizdiği resimle, Hatice Öztürk yazdığı şiirle ve Abdürrahim Fidan da kaleme aldığı deneme ile katlanabilir bisiklet ödülüne layık görüldü. Ayrıca eserleriyle başarılı olup ilk beşe giren öğrencilerin eğitim gördüğü okullara kitap hediye edildi.

BAŞKAN ŞAHİN: ÇOCUKLARIMIZIN İÇERİSİNDEKİ CEVHERİ ORTAYA ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Bugün bizleri bir araya getiren bu yarışma çok değerli ve önemli. Bize düşen şey bu yarışmalarla çocuklarımızın içerisindeki cevheri ortaya çıkarmaktır. Konu çok mühim. Sağlık çalışanlarına minnettarız. Bizim medeniyetimiz, ‘Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi’ diyor. Bir nefes sıhhatin ne kadar önemli olduğu bir yıl yaşadık. En ağır yükü sağlık çalışanlarımız sırtladı. Hüzün dolu bir yıl geçirdik. En yakınlarımızın hastanelerde iyileşmesi için dua ettik. Bunu bütün dünya yaşadı. ABD Başkanı düzenlediği törende ‘2’nci Dünya Savaşı’ndan daha fazla insan kaybettik’ dedi. İşte o yüzden bugün sağlıkta dönüşüm olmasaydı, şehir hastaneleri yapılmasaydı, bugün daha binlerce sevdiğimiz belki aramızda olmayacaktı. O yüzden en başta bize liderlik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a minnettarız. Ama siz değerli katılımcılara da müteşekkiriz. Siz bize bu işlerin gün yüzüne çıkması ve farkındalık oluşturması için güç veriyorsunuz. Bugün zihnen bu çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak salgın sürecinde aksaklık yaşanmasının önüne geçmek için e-kitap hizmetimizle destek oluyoruz. Dijital kütüphanemizle birlikte 22 bin kitaba çok rahat bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Bu projeyi çeşitlendireceğimizi de bilmenizi isterim. Bunların yanı sıra çevreci çalışmalar, spor üzerine faaliyetler, bisiklet yollarının açımı çalışmaları için de elimizi taşın altına koymuş durumdayız. Ne yapıyorsak bu ülkenin geleceği, bu şehrin mirasçıları için yapıyoruz. Bu yarışmanın kaybedeni yok. Başvurular çok yüksek yarışmalara. Bu bize hem şevk kazandırıyor hem de teşvik ediyor. Herkesin kazandığı, vatandaş memnuniyetinin arttığı çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

TEPE: SAĞLIK ÇALIŞANLARINA VEFA ÖRNEĞİ GÖSTERMEK İSTİYORUZ

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise, şunları söyledi: “Sağlık çalışanlarına bir nebze de olsa vefa örneğini göstermek istiyoruz bu ödül töreniyle. Salgın mücadelesini Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli mücadele olarak yorumlamıştı. Bu mücadelenin ön cephesinde yer alan hiç şüphesiz sağlık çalışanlarıdır. Hiçbir söz bu yarışmayla birlikte ortaya çıkan eserler kadar sağlık çalışanlarını gururlandıramaz. İnanılmaz eserler oluşturuldu. Salgın döneminde biz de cephenin gerisinde milletimize hizmet etmek adına çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızı da Gaziantep Modeli’ne uygun şekillerde oluşturduk.”

TİRYAKİ: BU ÖDÜL TÖRENİ BENİ ÇOK DUYGULANDIRDI

Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki de şunları aktardı: “Gaziantep’te inanılmaz bir iş birliği var. Bizlere desteği çok güçlü. Bu organizasyon beni çok duygulandırdı. Biz sizler için varız. Canla başla her zaman yanınızdayız. Bunu unutmayın. Daha da iyi şeyler olacak. Gaziantep’te pandemide çok güzel bir sınav veriyoruz. Çok iyi sonuçlar aldık. Biraz daha dişimizi sıkarsak çok daha iyi günler yakındır.”

Programın ardından protokol yarışmada derece alan isimler, öğretmenler ve ailelerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.