Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık konuşuldu

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep programı kapsamında İl Pandemi Kurulu toplantısına katıldı. Bakan Gül, “Salgınla kalıcı mücadeleyi yapmak adına maske, mesafe ve temizlik kurallarına çok ciddi bir şekilde riayet etmemiz lazım.” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2020 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2023 17:39
Kaynak: İHA
Sağlık konuşuldu

Gaziantep programı kapsamında İl Pandemi Kurulu toplantısına başkanlık eden Gül, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada Türkiye’nin salgınla mücadelesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde anında ve en etkin bir şekilde mücadele edildiğini belirterek Dünyanın gıpta ettiği bir sonuca ulaşıldığını söyleyerek şunları söyledi.

“Ak Parti iktidarlarının yapmış olduğu sağlıktaki altyapının güçlü olması ve bu konuda milletimizin duyarlılığı bu salgınla mücadelede önemli sonuçlar elde etti. Bugün Gaziantep’te sağlık değerlendirme toplantısında hem genel alınan bu tedbirleri hem de özelde yapılacakları konuşmuş olduk. Tabi salgınla kalıcı mücadeleyi yapmak adına maske, mesafe ve temizlik kurallarına çok ciddi bir şekilde riayet etmemiz lazım. Çocuklarımız okula gitmek için çırpınıyorlar ama okulların açılması elimizde. Önümüzdeki hafta adli yılı açacağız. Tüm bu hizmetlerin daha sağlıklı bir şekilde verilmesi için vatandaşlarımızın bu kurallara azami şekilde riayet etmesi çok mühim. Hükümet olarak da Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun göstermiş olduğu her türlü tedbire riayet ederek bu süreci atlatmayı ümit ediyoruz. Önümüzdeki dönem için de bu anlamda hazırlıklarımızı hükümet olarak da her türlü tedbirlerimizi alıyoruz ama buradaki ana prensip kurallara uydukça salgınla en güçlü mücadeleyi yapacağız. Ve inanıyoruz ki küresel sorunu ulusal düzeydeki bu tedbirlere uyarak başarıyla sürdüreceğiz, üstesinden geleceğiz”

"TÜRKİYE ENERJİDE DIŞA BAĞIMLI OLMAYACAK"

Karadeniz'de bulunan doğal gaz rezervi ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan ve Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olmayacağını söyleyen Bakan Gül, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı müjde bütün yurtta büyük bir heyecan oluşturdu. 83 milyon Cumhurbaşkanımızın bu müjdeyi vermesiyle büyük bir sevince boğdu. Doğal gaz bulunması vatandaşların cebine de yansıyacak. Vatandaşlar da bir şekilde bundan istifade edecek ve Türkiye enerjide dışa bağımlı olmaktan kurtulacak. Bu bütün memleketimiz için bütün vatandaşlarımız için büyük bir müjdedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.