Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahan Restoran şube sayısını artırıyor

1970 yılında Caddebostan’da kurulan Türk mutfağının en büyük temsilcisi Sahan Restoranları yeni yılda yatırımlarına devam etme kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2020 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2023 13:13
Kaynak: İHA
Sahan Restoran şube sayısını artırıyor

Sahan restoranları psikolog çalıştıran, çocuk mutfağını hayata geçiren dünyadaki ilk restoran olarak sektöründe öncü olma niteliğini gururla taşıyor. Ve krizde büyümek için dev adımlar atıyor.

Mekanın kurucusu ve sahibi Tahir Tekin Öztan 2020 hedeflerini şu sözlerle anlatıyor; 2020’nin ilk günlerinde Kurtköy Lens İstanbul’da yine büyük bir çocuk mutfağı ve oyun alanıyla birlikte 500 kişilik bir restoran açtık. Şubat ayında ise Suadiye şubemiz açılıyor. Yine öncülüğünü yaptığımız çocuk mutfakları, oyun alanları, çalışanlar için psikolog bulundurma gibi özelliklerimizi kaybetmeden Bağdat Caddesi’nde eski yerimizde müdavimlerimizi ağırlamak için sabırsızlanıyoruz. Bu yıl içinde bir sürprizimiz daha olacak o da Bodrum şubemiz. Bodrum’daki komşularımdan çok talep aldım yaklaşık 3-4 senedir de uygun bir yer için araştırma yapıyorduk. Yerimizi bulduk her şey yoludan giderse bu yaz Bodrum’a Sahan lezzetlerini taşıyacağız.

HEDEFİM TÜR MUTFAĞINI TANITMAK

Öztan en büyük hedefinin Türk mutfağını tanıtmak olduğunu söylüyor. Bu bağlamda Sahan Restoran zincirini Hollanda’nın Vaals şehrine taşımak için görüşmelerinde son noktaya geldi.

Aynı zamanda kitapları bulunan, gazete yazıları yazan ve üniversitede öğretim görevlisi olan Tahir Tekin Öztan, kriz dönemlerinde şubeleşmenin zor olduğunu ancak ülkedeki diğer yatırımcılara moral olsun diye yatırımlarına devam etmeyi düşündüğünü söylüyor. Sektör dar boğazdayken, beklenirse, önümüzü görelim sonra yatırım yaparız denirse Türk mutfağının kalkınmasının mümkün olmadığını belirten Türk mutfağının elçisi Öztan sektöre ve mutfağımıza sahip çıkılması gerektiğini belirtiyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.