Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin, AB Türkiye Delegasyon Büyükelçisini ağırladı

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AB Türkiye Delegasyon Büyükelçisi Christian Berger’i makamında kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 15:44
Kaynak: İHA
Şahin, AB Türkiye Delegasyon Büyükelçisini ağırladı

İkili, AB ile Gaziantep ilişkilerini ele aldı. Berger’in, 2018 Avrupa Kültürel Miras yılında Gaziantep’le birlikte çalışma önerisi dikkati çekti.

ŞAHİN: ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRMEK ÖNEMLİ

Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 3-4 ay önce AB Türkiye Delegasyon Büyükelçisi Christian Berger’i makamında ziyaret ettiğini hatırlatarak, “Elimizdeki konuları karşılıklı konuşma fırsatı olmuştu. Kendisine, mutlaka Gaziantep’e gelmesini, çalışmaları yerinde görmesini söylemiştim. Dolayısıyla ziyaretten ötürü çok mutlu oldum. Hem yaptığımız işleri göstermek açısından hem de bekleyen projeleri karşılıklı anlatmak bakımından yerinde ziyaret çok önemli.

ANADOLU ARKEOLOJİ ENSTİTÜSÜ’NÜN 2018 ORTALARINDA TEMELİ ATILACAK

AB hibelerinden AB projelerinden en çok istifade eden yerel yönetimlerden bir tanesiyiz. En son Avrupa Birliği Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve yüzde 80 AB fonuyla Gaziantep'te kurulacak olan ‘AB Anadolu Arkeoloji Enstitüsü’ Anadolu’da ilk arkeoloji enstitüsü olma özelliğini taşıyacak. Çalışmalar hızla devam ediyor, inşallah 2018’in ortalarında merkezin temeli atılacak hale gelecek. Hitit, Roma, Osmanlı ve Selçuklu döneminin en güçlü eserleri Gaziantep’te olduğundan arkeoloji enstitüsü şehrimize çok yakışacak. AB’nin kültürel mirasları korumaya yönelik kültür çalışmalarını verdiği destek ve hassasiyeti dolayısıyla birlikte çalışacak çok alanlar buluyoruz.

ULUSLARARASI SORUN TEK BAŞINA ÇÖZÜLEMEZ

Dünyanın en büyük sorunu olan göç meselesinden en çok etkilenen bölgenin belediye başkanı olarak bunun bize yansımaları var. 6 yıldır yaptığımız hem sosyal projeler hem de göçün getirdiği yerel projeleri karşılıklı konuşmakta yarar görüyorum. Uluslararası büyük bir sorunu tek başına Türkiye’nin veya yerel yönetimin çözmesi mümkün değil. Dolayısıyla hep birlikte yükü paylaşmak, göçü önlemek için gerekli tedbirleri almak gerekiyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şehrimize geldiğinde ona aldığımız Europrize ödüllerini gösterdik, önce diplomamızı sonra bayrağımız son olarak plaketimizi aldık, önümüzdeki yıl da büyük ödülü alacağız” diye konuştu.

BERGER: GAZİANTEP GÜZEL BİR ÖRNEK

AB Türkiye Delegasyon Büyükelçisi Christian Berger ise, Başkan Şahin’e kendisini ağırladığı için teşekkür ederek, “AB ile Gaziantep arasında sıkı bir ilişki var. Aslında Gaziantep, Türkiye ile AB arasındaki çok çeşitli işbirliğine güzel bir örnek teşkil ediyor. Suriyeli göçmenlerle ilgili zorlu konularla uğraşıyorsunuz, bu sorunlara çözüm bulmaya ilişkin çalışmaların meyve verdiğini görmeye başladık. Suriyelilere dönük okullar, klinikler açılıyor, pek çok konu paralel olarak aynı anda yürüyor. Bunların ötesinde Gaziantep’le olan işbirliğimizin uzun bir geçmişi var, tarım, eğitim, becerilerin geliştirilmesi, kadınların desteklenmesine yönelik çok çeşitli projenin yapıldığını görüyoruz. 2018 Avrupa Kültürel Miras yılı olacak, bu kapsamda yürütülecek çalışmalarda Gaziantep’le birlikte çalışabiliriz. Dünyanın en eski şehirlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen bir şehir, bizim için ideal bir yer olacak. Sonuçta burası medeniyetlerin beşiği” dedi.

Berger, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin sporcusu olan Eren Akkurt’un, İspanya'nın Tenerife kentinde düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olduğunu anımsatarak, Şahin’i kutladı.

Görüşmenin ardından Başkan Şahin ve Berger birbirine karşılıklı hediye verdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.