Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ŞAHİN: BAYRAMLARIMIZIN GETİRDİĞİ MANEVİYATIN MUHAFAZASI, GELECEĞE DAİR EN BÜYÜK GÜVENCELERİMİZDENDİR

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2023 17:24
Kaynak: İHA
ŞAHİN: BAYRAMLARIMIZIN GETİRDİĞİ MANEVİYATIN MUHAFAZASI, GELECEĞE DAİR EN BÜYÜK GÜVENCELERİMİZDENDİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bizi biz yapan önemli değerlerden olan bayramların getirdiği maneviyatın muhafazasının, geleceğe dair en büyük güvencesi olduğunu bildirdi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan Şahin; sevgi, saygı ve hoşgörü iklimi içerisinde yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı üç ayların ardından, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan ayını da nihayete erdiğini vurgulayarak, yeni umutlarla bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını aktardı.

Bayramların, akrabalık ilişkilerinin pekiştiği, kırgınlıkların ortadan kalktığı, çocukların sevindirildiği ihtiyaç sahiplerinin unutulmadığı, gelenek ve göreneklerin gelecek kuşaklara aktarılmasının en güzel vesilesi olan özel günler olduğunu belirten Başkan Fatma Şahin, şunları kaydetti: “Çocukluğumuzda kıyafetlerimizi başucumuza koyup üstüne yeni ayakkabılarımızı itinayla bıraktığımız bayram namazından dönen babamızın elini öpmek için sıraya girdiğimiz, ardından yeni kıyafetlerimizle bütün mahallenin kapılarını tek tek çalıp şeker topladığımız bayramların coşkusunu korumak ve çocuklarımıza aynı coşkuyu aşılamak zorundayız. Bizi biz yapan önemli değerlerimizden olan bayramlarımız ve getirdiği maneviyatın muhafazası geleceğe dair en büyük güvencelerimizdendir. Bayramların ruhunu, coşkusunu ve vesile kıldığı kardeşlik duygularını uzun asırlar boyu içimize sindirmiş, bu maneviyatı tüm yıla yaymış bir büyük medeniyetin temsilcileri olarak, bayramlarımıza olan hassasiyetimizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğimize yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın ve tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor,  bayram coşkusunun yürekleri sardığı bu güzel günlerin milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini yürekten diliyorum.”

 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.