Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin gözyaşlarına hakim olamadı

GASMEK’ten aldığı eğitim sonucunda başarılı olan öğrencilerle yemekte buluşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin annesi Perihan Kıymık’ın kendisini okutmak için Antep işi işlediğini anlattığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2023 19:28
Kaynak: İHA
Şahin gözyaşlarına hakim olamadı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GASMEK)'nda eğitim alarak 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda başarılı olan öğrencilerle Şato Restoran'da buluştu.

“ŞAHİN’DEN DUYGU DOLU ANLAR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşarken annesinin kendisini okutmak için Antep işi işlediğini ve bunu hiçbir zaman unutmadığını dile getirerek, “16 yıl önce bu yola çıktığımız da önce insan dedik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın dedik. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin dedik. Eğitim de önce insan, sağlıkta önce insan, adalette önce insan, emniyette önce insan dedik. O güzel çatının her birini ilmek ilmek dokuduk. Anayasamız da Türkiye Cumhuriyeti demokratik laik sosyal bir hukuk devletidir yazar. Ama Sosyal devlet nedir? Mağduru, muhtacı, yetimi, yoksulu gözeten onlar için fırsat eşitliği veren devlet olduğunu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde halkımız görmeye başladı. Onun açtığı yolda daha çok yaşama dokunmak bizim boynumuzun borcuydu. Hepimizin bir başarı hikayesi var. Bugün burada oturan yanında tıp fakültesini kazanan Bir evladımızın nasıl bir başarı hikayesi varsa. Şehrimizin de bir başarı hikayesi var. Benim kendi hayatıma baktığın zaman her zaman rahmetle andığım annemin Antep işi işleyerek beni ne zorluklarla okuttuğunu hiç bir zaman unutmadım. Dolayısıyla hangi çocuk benden ne tür destek isterse elimden geleni yaparım. Bir anne olarak annemi anlıyorum. Kendi evlatlarım için nasıl herşeyin en iyisini istiyorsam. Bu şehir benim ailem. Sizler benim ailemsiniz’’ dedi.

BÜTÇENİN YÜZDE 10’U EĞİTİM İÇİN

Şahin konuşmasının devamında, “Dokunamadığımız her bir çocuk için her gün çalışıyoruz. Bütçemizin yüzde 10’unu Bu işe ayırdık. Hediye olarak biz tabi yol yapmak, konut yapmak, yeşil alan yapmak şehri güzelleştirmek durumundayız ama belediyelerin en büyük görevlerinden bir tanesi de yaşama dokunmak. Sosyal belediyeciliğin gereğini yapmaktı. Göreve geldiğimiz andan itibaren özellikle dershaneciliği nasıl kullandığını nasıl hain bir terör örgütüne dönüştüğünü 15 Temmuz’u yaşadığımız bir FETÖ ile karşı karşıya kaldık. Nasıl bu fırsatı kullanarak evlatlarımızı çaldığını gördüğümüz bir gerçek ile karşı karşıyayız. O yüzden böyle bir sonuca karşı bizim daha güçlü bir modeller üretmemiz gerekiyor. Çocuklarımıza dokunmamız onların emellerine, onların doğuştan gelen yeteneklerine, onların istediği mesleğe ulaşmalarını sağlamamız gerekiyor. O yüzden biz büyük bir gayretle en iyisini bulmaya çalıştık. En iyisini yapmak için çok mücadele ettik’’ şeklinde konuştu.

“YILDA 45 BİN KİŞİ MEZUN OLUYOR’’

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Abdullah Aksoy, kapatılan dershaneler sonrasında herkese eşit fırsat sunduklarını ifade ederek,‘‘ Sayın Bakınım 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra GASMEK Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Gaziantep Sanat ve Eğitim Meslek kurslarını açtı. Bu kapsamda ilk defa kendi bünyemizde GASMEK kurslarımızda ilçelerimiz dahil olmak üzere şu an 25 tane kurs merkezimiz mevcut. Yıllık olarak 45 bin tane kursiyerimiz mezun oluyor. Farklı branşlar da bunun altında bir de etüt merkezlerimizi kurduk. Biliyorsunuz artık dershanecilik de kapatıldı. Biz gençlerimize fırsat eşitliğini sunmak için etüt merkezleri mi de açtık. Onlara kitapları da biz temin ediyoruz ve ciddi anlamda öğretmen kapasitesini önemle alıyoruz. Çok başarılı öğretmenleri alarak başarılı öğrenciler yetiştiriyoruz. Allah'a şükür son 2 yılda ciddi anlamda LYS, LGS ve TEOG da öğrencilerde başarı sayımız yüzde 80’lerde. O yüzden bu fırsatı bize veren başta sizlere teşekkür ediyoruz. Bizim tabi bir de fiziki mekan sıkıntımız var. Fiziki mekan sıkıntımızı çözmeye çalışıyoruz. Şuan 5 bin civarında TEOG ve LYS, LGS öğrencilerimiz var. Ama sizin gibi şanslı olamayan ve sırada bekleyen 10 binden fazla öğrencimiz var. O yüzden hızlı bir şekilde fiziki mekânlarımızın sorunlarını da çözdükten sonra sayımızı arttırmaya çalışacağız’’ ifadelerini kullandı.

HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Remzi Beyaz ise kazandığı bölüm sayesinde hayalindeki mesleği yapacağını belirterek, ‘‘Ben insanlara her zaman faydalı olmak ve hizmet etmek istemişimdir ve benim gibi düşünen GASMEK personelleriyle bu yıl büyük bir çaba harcayarak Mustafa Kemal Üniversitesini kazandım. Bu hayalimi bu meslekle gerçekleştireceğim. Şuan ailemle ben çok mutluyuz ve geleceğimize güvenle bakıyoruz. Başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin olmak üzere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Sizler şundan emin olabilirsiniz bize verdiğiniz destekler sağladığınız bu kadar imkanlar boşa gitmeyecektir. İnşallah üniversitelerimizi güzel bir derece ile bitirip en iyi bir şekilde hizmet edeceğiz’’ ifadelerine yer verdi.

TEOG öğrencilerinden Abdülkadir Konukoğlu Fen Lisesini kazanan Zehra Oğuz ise zor ve sabır gerektiren bir süreç getirdiğini dile getirerek, “TEOG sınavına hazırlanırken her öğrenci gibi benimde hayalim iyi bir fen lisesini kazanmaktı. Bunun zor ve sabır gerektiren bir süreç olduğunun farkındayım. GASMEK kurslarının geçen yıl Başarılarını duymuştum ailemle birlikte karar verip GASMEK kursuna yerleştim bu kursların açılmasına destek veren Belediye Başkanımız Fatma Şahin'e teşekkür ediyorum. Çünkü bu zorlu süreçte benim gibi hayalleri olanlara imkan sağladı ve bugün Abdülkadir Konukoğlu Fen lisesini kazandım’’ dedi.

“GASMEK KURSU BİZİM İÇİN BİR UMUT OLDU”

TEOG öğrencilerinden Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesini kazanan Merve Yanık'ın annesi Ebru Yanık ise yaptığı konuşmada “Kızım bugün Abdulkadir Konukoğlu Fen Lisesini kazandı. İyi bir eğitimden geçtiğinin farkındayım. Bu süreçte çok telaşlandım. Nasıl bir yöntem uygulayacağımızı bilemedik. Gasmek Kurs Merkezi'nin başarısını duydum ve bunun için GASMEK ile görüştüm. Bu belirsizlikler içerisinde Büyükşehir Belediyesinin açmış olduğu GASMEK kursu bizim için bir umut oldu. Bu nedenle kızımı gözüm kapalı GASMEK’ e emanet ettim. Kızım düşündüğümden aha iyi bir eğitim aldı. Derslerinin yanı sıra psikolojik olarak bu süreci de en iyi şekilde atlattı. Bu nedenden dolayı bugün hem çok mutlu hem de çok gururluyum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Şahin ve öğrenciler günün anısına fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.